Fabrica de bani – La Casa de Papel (2017)

Fabrica de bani – La Casa de Papel online subtitrat, a devenit deja una dintre cele mai urmarite productii de pe Netflix. Jaful de la Monetaria Spaniei, dirijat de “El Profesor” si opt infractori ce par a nu avea nimic in comun a castigat publicurile din tari ca Germania, Belgia, Italia sau Brazilia. Si in tara noastra devine din ce in ce mai populara. Care este povestea ei insa?

Productia Fabrica de bani – La Casa de Papel online subtitrat a fost creata de regizorul Alex Pina, un veteran al productiilor de televiziune din Spania. A fost initial difuzata de postul local Antena 3, in doua parti, un sezon. A avut premiera pe 2 mai 2017, iar pe 25 decembrie 2017, Netflix a decis sa o difuzeze pe platforma sa globala, dupa ce fusese valabila numai pe Netflix Spania.

Decizia a venit dupa o schimbare de directie de marketing a gigantului online de a cumpara productii locale, cu povesti demne de urmarit din Europa, Orientul Mijlociu, sau Africa, pentru a aduce un plus de noutate, culoare si diversitate site-ului.

Decizia se pare ca a fost de bun augur, pentru ca achizitia Fabrica de bani – La Casa de Papel online subtitrat s-a dovedit a fi un pariu castigator. Internautii au inceput sa o urmareasca din ce in ce mai mult si, cum vorba circula repede, a ajuns sa fie un fenomen online. Conform declaratiilor lui Ted Sarandos, Chief Content Officer al Netflix, Fabrica de bani – La Casa de Papel online subtitrat a fost cea mai urmarita serie din toate productiile straine ce sunt disponibile pe Netflix, “non-English series”, in primul trimestru al anului.

Fabrica de bani - La Casa de Papel (2017) Online Subtitrat


Alt titlu: Money Heist
Regia: Álex Pina
Actori: Úrsula Corberó, Itziar Ituño, Álvaro Morte
An: 2017
Gen: Seriale Online, Actiune, Crima, Mister
IMDB: 8.5


La casa de papel SEZONUL 4 Online Subtitrat:

S04E01

S04E02

S04E03

S04E04

S04E05

S04E06

S04E07

S04E08


Trailer


Sezonul patru din La casa de papel

E adevărat, nu avem idee de ce a existat o ruptură între al treilea şi al patrulea sezon şi de ce a trebuit să aşteptăm opt luni pentru continuarea unei poveşti ce se prezintă ca un tot unitar.

Ce putem spune – am primit de la Netflix o listă generoasă de detalii pe care nu avem voie să le dezvăluim – de la bun început este că Planul continuă imediat şi că Profesorul (Álvaro Morte) se întoarce imediat în joc, deşi are nevoie să facă un efort supraomenesc pentru a trece peste ceea ce el consideră moartea Lisabonei (Itziar Ituño), dar noi ştim că este doar o mostră perfidă de teatru radiofonic pusă în scenă de manipulatoarea Alicia Sierra (Najwa Nimri).

Deşi tensiunea rămâne la cote înalte, se simte o sforţare cumva nenaturală a scenariului de a întreţine această tensiune. Nu ajută nici faptul că povestea insistă să se reîntoarcă la nesfârşit la momentul creionării Planului în mânăstire, punctul de atracţie incontestabil al acestor flashback-uri fiind fără îndoială popularul Berlin (Pedro Alonso).

Deşi unele dintre ele ridică la fileu mari teme ale noului sezon şi explică eventuale conflicte dintre eroi, aceste flashback-uri sunt mai degrabă nişte momente de respiro comic şi de “ia mai cântaţi, măi flăcăi” ale căror emoţie şi eficienţă nu se ridică niciodată la nivelul lui Bella, ciao, cântecul recunoscut acum de sute de milioane de oameni de pe glob.

Dar nu ne înţelege greşit, forţele de pe tabla de şah sunt în continuare dispuse să se înfrunte cu toate resursele şi să-şi elimine rând pe rând piesele. Dacă primele patru episoade sunt îngreunate de ezitările inerente unui Plan ce pare să se desfacă pe la cusături, jumătatea sezonului vine şi cu o straşnică răsturnare de forţe ce va face încă şi mai dificilă viaţa eroilor cu nume de oraşe gata să fure aurul Spaniei.

Am putea spune că adevăratul hop abia acum vine şi că grupul are de dat un test gigantic al coeziunii, după ce prima jumătate a sezonului este dominată de conflicte mai degrabă puerile care nu întârzie să-ţi pună la încercare simpatia pentru eroi. Cert este că vom urmări restul episoadelor cu aceeaşi nerăbdare ca şi restul spectatorilor.

Am spune că cea mai pasionantă nouă temă din La casa de papel este aceea a trădării. Scenariul explorează cu voluptate resorturile complexe care îi determină pe unii eroi să se întoarcă împotriva altora şi care face cuplurile să se dezbine. Este o temă ofertantă chiar şi la nivel filozofic, mai ales într-o perioadă în care şi noi, spectatorii, resimţim presiuni şi tensiuni altădată nefamiliare.

Chiar dacă până acum protagoniştilor nu au dus deloc lipsă de momente extreme pentru care au fost nevoiţi să ia decizii pe muchie de cuţit, sezonul al patrulea valorifică din plin haosul din Trezorerie şi reuşeşte să creeze echivlentul unui butoi de pulbere. Şi sperăm din tot sufletul că va exploda…