Eutanasiere – Armomurhaaja (2017)

Filmul spune povestea lui Veijo, un mecanic în vârstă de 50 de ani, care eutanasiază animale bolnave și ia mai puțini bani pentru asta decât veterinarul local. El are o legătură specială cu animalele și își face treaba cu multă grijă și dragoste. Dar este și un bărbat nervos care preferă compania animalelor și nu a oamenilor și este certat cu tatăl său care este în spital. Situația se complică atunci când Petri, un membru frustrat al unui grup local de naționaliști, își duce câinele să fie eutanasiat și își iese din fire când Veijo alege să salveze animalul.

Desi cinematografia finlandeza e in mare straina pentru mine, am vazut doar 1-2 filme de Kaurismaki acum ceva vreme; pot sa spun ca dupa ce am vazut acest film o sa arunc mai des o privire pe filmele finlandezilor.

Filmul spune povestea unui mecanic auto numit Veijo care se ocupa si cu eutanasierea animalelor bolnave. Acesta prefera compania animalelor mai mult decat cea a oamenilor; drept dovada sta relatia cu tatal sau cu care este certat desi cel din urma se afla intr-o stare deplorabila internat in spitalul local. Cu toate astea;leaga o relatia de prietenie(si ceva mai mult) cu Lotta;o asistenta medicala de la spitalul unde este internat tatal lui Veijo.


Alt titlu: Euthanizer
Regia: Teemu Nikki
Actori: Matti Onnismaa, Jari Virman, Hannamaija Nikander
2017
Gen: Drama, Thriller
IMDB: 7.1


Eutanasiere – Armomurhaaja (2017) Online Subtitrat