Eu sunt Li – Shun Li and the Poet (2011)

Eu sunt Li – Shun Li and the Poet (2011) Film Online Subtitrat


Titlu original: Io sono Li
Regia: Andrea Segre
Actori: Tao Zhao, Rade Serbedzija, Marco Paolini
An: 2011
Gen: Drama
IMDB: 7.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Eu sunt Li – Shun Li and the Poet

O reflecție pe tema prieteniei dintre o chinezoaică și un pescar venit din Iugoslavia acum mult timp, care locuiesc într-un orășel din regiunea italiană Veneto.

Mișcarea filmului continuă să ne aducă la cunoștință comori de artă cinematografică pe care altfel nu le-am putea vedea. IL SONO LI (SHUN LI ȘI POET) este una dintre acele pietre rare ale unui film care, într-un mod foarte blând, liniștit și simplu, spune o poveste care într-un fel leagă pe noi toți. Scrisă și regizată de Andrea Segre, el dă o notă de lumină nouă în cinematografie și nu putem decât să sperăm că succesul acestui film îl va încuraja să creeze mai mult în acest gen.

Shun Li (Zhao Tao) lucrează într-o fabrică de textile aflate la periferia Romei, pentru ai permite să obțină lucrări care îi permit fiului ei de opt ani să vină în Italia. Face parte din marile organizații chineze care fac bani din munca ieftină într-o altă țară pentru a ține imigranții într-un contract apropiat de sclav. Este brusc transferată la Chioggia, o mică insulă de oraș în laguna Veneto, pentru a lucra ca barman într-un pub café.

Ea are camere cu o altă fată în circumstanțe similare. Bepi (Rade Serbedzija), un pescar mai vechi iugoslav, poreclit Poetul de către prietenii lui. A fost regulat la acel mic pub de ani de zile: a părăsit Iugoslavia în timpul răsturnării lui Tito. Shun Li și Bepi sunt două suflete singure, departe de patrie. Întâlnirea lor este o scăpare liniștită. Aproape poetică din singurătate, un dialog tacut între culturi diferite, dar nu mai îndepărtate.


Trailer Eu sunt Li – Shun Li and the Poet