Enemy at the Gates (2001)

Enemy at the Gates (2001) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Inamicul e aproape
Regia: Jean-Jacques Annaud
Actori: Ron Perlman, Jude Law, Rachel Weisz, Joseph Fiennes, Bob Hoskins
Anul: 2001
Gen: Drama, Istorice, Razboi
Durata: 131 minute
IMDB: 7.6

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

În vreme ce masele de soldați ai armatelor germană și rusă se înfruntă, iar lumea așteaptă cu teama sfârșitul luptei de la Stalingrad, Vassili Zaitsev (Jude Law), vestitul trăgător de elită, își pândește dușmanii unul câte unul. Totuși, faima sa îl împinge într-un duel cu cel mai bun lunetist german, maiorul Konig (Ed Harris), cei doi găsindu-se antrenați într-o luptă cu caracter personal, în timp ce în jurul lor au loc bătălii grandioase.

Modest și reținut, Vassili își face datoria cu o îndemânare extraordinară. Conștientizând valoarea propagandei sale, Danilov (Joseph Fiennes), un activist politic rus, construiește în jurul acestui soldat simplu din Urali imaginea unui erou național din filmul Enemy at the Gates. După un șir de înfrângeri suportate de Uniunea Sovietică în luptele cu germanii, aceasta este pe punctul de a pierde, cedarea Stalingradului putând asigura victoria finală a Germaniei în Europa. Stalin l-a trimis pe însuși Khrushchev (Bob Hoskins) să supravegheze apărarea orașului.

Exemplul lui Vassili, după cum a fost consemnat de Danilov, a susținut dorința rușilor de a continua lupta în ciuda sorții nefavorabile. Totuși, Danilov devine gelos pe bărbatul creat de el atunci când amândoi se îndrăgostesc de Tania (Rachel Weisz), una dintre femeile soldat care au luptat în război cu mult curaj alături de bărbați.

Nemții îl trimit pe cel mai bun lunetist al lor in filmul Enemy at the Gates, maiorul Konig (Ed Harris) să-l descopere și să-l elimine pe cel ce devenise la fel de faimos în Germania, precum și în Rusia. Cu o răbdare și un talent extraordinare, cei doi se vânează reciproc, în timp ce oameni fără număr mor în jurul lor printre ruinele orașului.