Elephant (2003)

Câstigãtor al Palme d’Or si al Premiului pentru Cel mai bun Regizor la Cannes în 2003, Elefant – Elephant al lui Gus Van Sant ne introduce în atmosfera unui liceu american în ceea ce pare a fi o zi obisnuitã.

Meditație în stil semidocumentar pe tema masacrului de la Liceul Columbine (1999), filmul Elefant – Elephant încearcă să recreeze neutru și obiectiv atmosfera dintr-un liceu american în momentele ce preced un măcel similar săvârșit de doi elevi. Cineastul Gus Van Sant nu-și dorește să explice cauzele violentei tragedii, preferând să prezinte evenimentele într-un stil neconvențional, prin alăturarea mărturiilor vizuale ale mai multor persoane implicate. Violența izbucnește aproape inexplicabil, fără a fi anticipată de nimic, și curge impasibil și rapid până în final.

Viziunea regizorală complet neutră, prezentarea aceluiași eveniment din mai multe perspective, cadrele largi, ce sunt aparent banale dacă le privești separat, și folosirea unor actori neprofesioniști contribuie la creșterea gradului de autenticitate al evenimentelor relatate și provoacă la meditație pe tema comportamentului indivizilor în societate și al intensificării manifestărilor violente în corelație cu escaladarea dificultăților de adaptare în colectiv.

Elephant (2003) Online Subtitrat in Romana in HD 1080p


Titlu Romania: Elefant
Regia: Gus Van Sant
Actori: Elias McConnell, Alex Frost, Eric Deulen
An: 2003
Gen: Crima, Drama, Thriller
IMDB: 7.2


Elephant (2003) Online Subtitrat


Trailer