El Chapo (2017)

Felul în care a fost spusă povestea lui Pablo Escobar în primele două sezoane din Narcos a făcut să-mi crească interesul incredibil de mult pe zona asta, motiv pentru care în timp ce mă uitam la El Chapo făceam fără să vreau diverse comparații în capul meu între baronul drogurilor din Columbia și cel din Mexic; lucru pe care-l vei face și tu dacă alegi să urmărești cele două serii.

Am să te rog să ții cont de faptul că acest articol conține spoilere minore atât despre serialul El Chapo, cât și despre Narcos, deci dacă vrei să stai departe de ele te poți opri cu cititul aici.

E interesant de urmărit povestea celor doi lorzi ai drogurilor luați atât separat; cât și împreună. În timp ce Escobar a gândit aproape de la zero un imperiu al traficului de cocaină; fiind un pionier în domeniu; Chapo „se naște” într-o lume în care afacerile astea sunt deja în floare; există deja tabere; carteluri; rivalități și oameni cu multă putere. Din punctul ăsta de vedere pare că i-a fost mai ușor columbianului să își consolideze influența pe piață; în timp ce El Chapo Guzmán a fost nevoit să lupte mai mult pentru a ajunge în vârf într-o lume deja controlată de alții.

Relația dintre cei doi mi-a adus aminte de legătura dintre Darth Vader și Kylo Ren: în timp ce primul a ridicat un imperiu și a rămas o legendă în amintirea celor din jurul său; al doilea pare mai degrabă un copil care aspiră la o astfel de putere și încearcă să-i calce pe urme „părintelui” său.


Regia: Silvana Aguirre, Carlos Contreras
Actori: Danny Pardo, Marco de la O, Humberto Busto
An: 2017
Gen: Seriale Online, Drama
IMDB: 7.9


El Chapo SEZONUL 3 Online Subtitrat:

S03E01

S03E02

S03E03

S03E04

S03E05

S03E06

S03E07

S03E08

S03E09

S03E10

S03E11

S03E12

S03E13


Netflix incepe serile dupa El Chapo

Netflix și Univision Fusion Media Group și-au unit din nou forțele pentru a produce cel puțin cinci spectacole, atât în engleză, cât și în spaniolă, cu care să continue succesul înregistrat cu prima lor colaborare. Decizia vine după ce „El Chapo” a fost un real succes pentru spanioli, dar și pentru publicul fidel Netflix. E drept, filmele și serialele cu și despre droguri mereu au prins la public.

Următorul val al parteneriatului începe cu „Tijuana”, o serie de drame spaniole. Nu se știe de când va apărea pe ecrane, însă producția propriu-zisă începe din aprilie.

După modelul „El Chapo”, seria va fi difuzată de Univision din Statele Unite, înainte de a fi difuzată în întreaga lume de cel mai popular serviciu de streaming. Aplasat în orașul de frontieră mexican, „Tijuana” va debuta cu asasinarea unui candidat la președinție. În timp ce reporterii ziarului local caută răspunsuri în ceea ce privește asasinarea, sperând să elucideze misterul, ei descoperă o rețea coruptă care le pune viața în pericol.

FMG și Netflix colaborează și la alte două serii suplimentare, în limba spaniolă, dar și pentru două documentare în limba engleză.