Dupa-amiaza de Caine – Dog Day Afternoon (1975)

Dupa-amiaza de Caine – Dog Day Afternoon (1975) Film Online Subtitrat


Regia: Sidney Lumet
Actori: Al Pacino, John Cazale, Penelope Allen
An: 1975
Gen: Biografie, Crima, Drama
IMDB: 8.0


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Dupa-amiaza de Caine – Dog Day Afternoon

Intr-o zi de vara, Sonny, Sal și Stevie dau buzna înarmați intr-o banca din Brooklyn. Ei au pus la punct un plan minutios. Pentru ca iubitul lui Sonny, Leon, are nevoie de o operatie de schimbare de sex, dar totul merge prost. Cu cat nervosul Sonny ramane mai mult in banca, tinand ostatici clientii si functionarii. Cu atat afara creste multimea curiosilor si numarul politistilor.

Alternand amenintarile ca va executa prizonierii cu gesturi prin care incearca sa le castige increderea, la un moment dat comandand pizza pentru ei. Sonny reuseste chiar sa se faca simpatic celor de afara, strigand sloganuri impotriva autoritatilor, Attica! Attica! Attica!. Pana cand se afla ca e bisexual, clipa in care e parasit de majoritate. Dar incepe sa fie aclamat de membrii grupului pentru drepturile homosexualilor… Extraordinar recital actoricesc al lui Al Pacino in rolul gangsterului bisexual.

Inspirat dintr-un fapt real, acest film relatează un eveniment dramatic petrecut în anul 1972: jefuirea unei bănci de către doi oameni înarmaţi. Unul dintre ei, nervosul Sonny, de orientare bisexuală, vrea să facă rost de bani pentru operaţia de schimbare de sex a “soţului” său, Leon. Din cauza unor greşeli neprevăzute, jaful scapă de sub control. Iar aproape tot restul filmului constă în negocierile purtate de Sonny cu poliţia şi cu FBI-ul.

Acest film i-a prilejuit lui Al Pacino să realizeze o interpretare magistrală a nervosului Sonny, propulsându-l într-o carieră în care actorul a atins culmile cele mai înalte. Interpretările celorlalţi actori sunt şi ele la înălţime, Chris Sarandon (interpretul lui Leon) sau John Cazale (interpretul lui Sal) realizând şi ei roluri memorabile.