Drumul spre victorie – Victory (1981)

In filmul Drumul spre victorie – Victory este anul 1943. Al II-lea razboi mondial e in plina desfasurare. Intr-unul din lagarele care impanzesc Germania, prizonierii aliati isi ocupa timpul liber cu tot felul de jocuri, pentru a-si pastra mintile intregi si sanatatea cat de cat. Ofiterul german Von Steiner vine cu ideea unui meci de fotbal intre echipa detinutilor si cea nationala a Germaniei, fara sa-si imagineze ca superiorii sai vor transforma intalnirea intr-un mare eveniment de propaganda nazista, care va lua o turnura total neasteptata.

Capitanul Colby, fost jucator in glorioasa echipa a Angliei anilor ’30, este numit capitanul echipei aliatilor, obtine ratii alimentare imbunatatite, haine si ghete, si incepe antrenamentele cu niste oameni ajunsi epave ambulante. Singurul inca viguros, este detinutul american Hatch, care nu se gandeste decat la evadare, nu stie mai nimic despre fotbalul european, dar pe care constitutia sa atletica si rapiditatea ii recomanda pentru postul de portar. Meciul cel mare se tine la Paris, pe stadionul Colombes, iar fotbalistii aliati trebuie sa aleaga intre satisfactia de a invinge echipa germana si libertate.

Pentru ca rezistenta franceza este pe faza… Veneratul regizor american John Huston a avut ideea ca, pe langa actori, sa foloseasca si o serie de faimosi jucatori de fotbal ai lumii, printre care: Pele – Brazilia, Bobby Moore – Anglia , Ardiles – Argentina si Werner Roth de la echipa newyork-eza Cosmos, care dau o savoare in plus filmului si capteaza simpatia telespectatorilor.

Drumul spre victorie - Victory (1981) Online Subtitrat


Alt titlu: Victorie
Regia: John Huston
Actori: Michael Caine, Sylvester Stallone, Pelé
An: 1981
Gen: Drama, Sport, Razboi
IMDB: 6.7


Victory (1981) Online Subtitrat


Trailer