Dr Strangelove (1964)

Dr Strangelove (1964) Film Online Subtitrat

Regia: Stanley Kubrick
Actori: James Earl Jones, Shane Rimmer, Peter Sellers, George C. Scott, Glenn Beck, Jack Creley
Anul: 1964
Gen: Comedie
Durata: 95 minute
IMDB: 8.5

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

De fiecare dată când vezi un film Dr Strangelove mare, vă găsiți lucruri noi în ea. Vizualizarea lui Stanley Kubrick “Dr Strangelove”, poate pentru a 10-a oară, am descoperit ceea ce face George C. Scott, cu fața. Performanța sa este cel mai amuzant lucru din film – o mai bună chiar decât performanța triplu inspirat de Peter Sellers sau nutjob generală jucat de Sterling Hayden – dar de data aceasta m-am trezit, acordând o atenție deosebită pentru a ticurile și convulsiile, grimasele si spranceana arcuit, zâmbetele sardonici și guma de mestecat-și m-am bucurat modul Scott abordat rolul de un duet pentru voce și expresia facială.

Care pot fi periculoase pentru un actor. Directori cere adesea actorii să underplay fotografii mai strânse, pentru că prea multă mișcare facială se traduce în jaf sau overacting. Billy Wilder întrebat odată Jack Lemmon pentru “un pic mai puțin” atât de multe ia într-un rând care Lemmon în cele din urmă a explodat: “!? Whaddya doresc nimic” Lemmon reamintește că Wilder a ridicat ochii spre cer: “Te rog pe Dumnezeu” Kubrick, a cărui atenție la cel mai mic detaliu, în fiecare cadru a fost obsesiv, ar fi avut cunoștință de gimnastică faciale George C. Scott, și totuși el le susținut, iar când te uiți “Strangelove”, puteți vedea ce Dr Strangelove.

Dr Strangelove in munca lui Scott este ascunsă la vedere. Fața lui aici este atât de plastic si mobil îți aduce aminte de Jerry Lewis sau Jim Carrey (în total diferite tipuri de filme). Cu toate acestea, nu observați în mod conștient expresiile sale, deoarece Scott le vinde cu energia și convingerea performanța sa. El înseamnă ceea ce spune el atât de urgent că expresiile însoțească dialog, în loc distrage de la ea. Luați în considerare scena în care caracterul său, Gen. Buck Turgidson, este informarea Președintele că este destul de probabil un bombardier B-52 va fi capabil să zboare sub radar rusesc și să livreze sarcina utilă, chiar dacă întregul aviației sovietice știe unde avionul este capete. “El poate baril în care copilul atât de mici!” Scott spune, cu brațele larg deschise ca niște aripi, și capul lui agitare în admirație la cât de bine sunt piloții săi – atât de bine una dintre ele este pe cale de a pune capăt civilizației.
Un alt actor, fluturand brațele în jurul, ar putea arăta absurd. Scott întruchipează limbajul corpului atat de complet că pur și simplu îl joacă în calitate de teatru (și comedie). Într-o altă scenă, agita în jurul valorii de camera de razboi, el alunecă, cade la un genunchi, drepturile el însuși, și desfășoară. Kubrick perfectionist stânga alunecare neplanificate în film, pentru că Scott a făcut să pară convingătoare, și nu un accident.

“Dr Strangelove” (1964) este umplut cu mari performanțe comice, și la fel de bine, pentru că există atât de puțin altceva în afară de filmul fețe, organisme și cuvinte. Kubrick împușcat pe patru locații principale (un birou, perimetrul unei baze Air Force, “Dr Strangelove”, iar interiorul unui bombardier B-52). efectele speciale sunt competente, dar nu orbitor (suntem în mod evident uita la aeromodele peste Rusia). Camera de razboi, unul dintre cele mai memorabile de interioare de film Dr Strangelove, a fost creat de Ken Adam dintr-un birou circular, un inel de lumini, niște hărți proiectat-back, și întuneric. Sediul Gen. din Dr Strangelove, Jack D. Ripper, The haywire Air Force generale, este doar o cameră, cu unele mobilier de birou în ea.
Totuși din aceste elemente de recuzită fizice rudimentare și un scenariu genial (care Kubrick și Terry Southern bazat pe un roman de Peter George), Kubrick a făcut ceea ce este probabil cel mai bun satira politică a secolului, un filme online Dr Strangelove care a scos covorul de sub Cold război argumentând că, dacă un “descurajare nucleară” distruge toată viața de pe Pământ, este greu de spus exact ceea ce a descurajat.