Dr. No (1962)

Cand un agent secret al Marii Britanii este ucis in Jamaica, James Bond in filmul Dr. No, agentul cel mai cunoscut al Agentiei de Contraspionaj al Angliei, este trimis sa investigheze cazul. Bond afla ca un oarecare dr. No, un misterios om de stiinta, cumparase o insula in apropierea Jamaicai si desfasura acolo un experiment secret. Ajuns pe acea insula, Bond o intalneste pe Honey, o fermecatoare blonda, care aduna scoici.

Inainte ca Bond sa-si puna in actiune farmecul, cei doi sunt capturati de oamenii doctorului No. Situatia nu e prea roza pentru eroul nostru. De la doctorul No in persoana, Bond afla ca scopul experimentului e de a pune mana pe rachetele de la Cape Carnaval pentru a le folosi in slujba raului. Bond reuseste sa scape si, ajuns in camera de control, el produce un adevarat haos, sabotand echipamentul electronic sofisticat.

Bond trebuie sa actioneze contra cronometru pentru a o scapa pe Honey si pentru a fugi, inainte ca acea insula sa fie distrusa de explozie. Un film antrenant, din seria cu James Bond, in care rolul principal ii revine lui Sean Connery, o perfecta intruchipare a farmecului, curajului, imaginatiei de care da dovada acest agent britanic secret.


Regia: Terence Young
Actori: Sean Connery, Ursula Andress, Bernard Lee
Anul: 1962
Gen: Actiune, Aventura, Thriller
IMDB: 7.3


Dr. No (1962) Online Subtitrat