Dogma (1999)

Dogma (1999) film online subtitrat

Regia: Kevin Smith
Actori: Matt Damon, Ben Affleck, Janeane Garofalo, Bud Cort, Betty Aberlin, George Carlin
Anul: 1999
Gen: Aventura, Comedie, Fantezie
Durata: 130 minute
IMDB: 7.4

Kevin Smith “Dogma” crește dintr-o sensibilitate ireverențioasă moderne catolic, un produs secundar de școli parohiale, în cazul în care credința care stau la baza este luată în serios, dar biserica vizibilă este un joc corect pentru glumesc. Pentru cei crescuți în astfel de tradiții, nu e ajunge la toate să-și imagineze doi îngeri căzuți găsirea o portiță pentru a obține înapoi în cer. Îmi amintesc dezbateri pasionate în timpul clasa de religie cu privire la posibilitatea, în cazul în care ai pierdut datoria de Paști, ai putea dubla din nou peste linia de demarcație Data International și acoperă-te.

Desigur, Dogma, credința în sine nu depinde de normele temporale, și “Dogma”, se știe. Catolicism, la fel ca toate religiile, este fondată pe mistere profunde decât dacă va merge în iad daca mananci carne de vineri. Îmi amintesc de joc minunat “Sora Mary Ignatie explică totul pentru tine”, în care o călugăriță pre-Vatican II încearcă să facă față schimbărilor în legislația biserică; cum îmi amintesc, sfatul ei a fost să mănânce carne o dată pe o zi de vineri, pentru a arăta știi Papa are dreptate – și apoi nu-l mănânce din nou.

Ca cineva care prețuiește educația școlară parohială și încă intră în dezbateri interminabile despre învățăturile bisericii, m-am bucurat abordarea “Dogma”, care ia învățătura Bisericii gluma și serios, într-adevăr – ambele în același timp. Ea reflectă o mentalitate Sunt familiarizat cu. (De exemplu, este un păcat să port un gând impur, dar cate secunde contează ca adapostirea?) Sunt, de asemenea, familiarizat cu tipurile de la mic, dar puternic catolic Liga William Donohue, care protestează acest film ca blasfemie.