Django (1966)

Django (1966) Film Online Subtitrat


Regia: Sergio Corbucci
Actori: Franco Nero, José Canalejas, José Bódalo
An: 1966
Gen: Actiune, Western
IMDB: 7.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Django

Intr-un orasel aproape abandonat de langa granite cu Mexicul, isi face aparitia un barbat misterios, Django, tarand dupa el un sicriu. Atunci cand salveaza o femeie si este atacat, isi da seama ca este prins la mijloc intre banditii yankei si cei mexicani. Devenind in scurt timp pionul principal al acestui conflict…

Cel puțin în Europa, această altă variantă occidentală de spaghetti a lui Yojimbo a lui Kurosawa a fost probabil. Chiar mai influentă decât filmul care a creat genul “A Fistful of Dollars”, cu nenumărate imitații, rip-offs, sequeluri, remake-uri. Eroul titularului este din nou foarte diferit de eroii occidentali tradiționali. Dar de data aceasta el este o figură mult mai mistică (aproape religioasă) decât chiar omul fără nume. Iar locurile la care se îndreaptă sunt chiar mai murdare și mai disperate și mai îndurerate decât orice locul pe care l-am găsi într-un Leone occidental.

Secvența impresionantă de deschidere arată că Django trage un sicriu în spatele lui printr-un peisaj plin de noroi, însoțit de cântecul de titlu al lui Bacalov (nu Morricone, pentru o schimbare), îndreptându-se spre prima sa bătălie. Sicriul, haina lui întunecată și mistica din jurul lui îl fac să pară un înger de moarte, invocând asociații cu personajul roșu de moarte în Masca lui Roger Corman de moarte roșie. Django nu este la fel de neatins și supranatural, dar numărul corpului în urmă este comparabil.