Detectivul orb – Blind Detective (2013)

Detectivul orb – Blind Detective (2013) Film Online Subtitrat

Titlu original: Man tam
Regia: Johnnie To
Actori: Philip Keung, Hoi-Pang Lo, Suet Lam, Sammi Cheng, Andy Lau, Kerry Chan
Anul: 2013
Gen: Comedie, Crima, Drama
Durata: 130 minute
IMDB: 6.4/10 din 1986 voturi

Un thriller serial-killer înfășurat într-o comedie de prost gust indisciplinat cu portii generoase de porno alimente, “Blind Detective” este un amalgam deranjat și delirant de un film. Chiar adepții din Hong Kong gen de master Johnnie To și a lui frecvente colaborator, producator / co-scenaristul Wai Ka-fai, nu poate fi în totalitate sigur ce să facă din acest zburda neobișnuit dement, un descreierat mister-dragoste care susține o lumină, sunet bouncy și un raport decent hit-to-miss Laff chiar și în scenele care implică strangulare, dezmembrare și canibalism. Viguros dacă rezultatul prea lungă ar trebui să reducă e fani internaționale distreze, dar poate oblic mai sectar decât recent de discuri-setter, “War droguri.”

Perfect situat în Cannes “la miezul nopții bara laterală,” Blind Detective “face un volum companion Goofy 2007 thriller a lui” Mad Detective “, de asemenea, construit pe un mare concept de Wai premisă despre un detectiv excentric talentat / blestemat. În acest caz, rolul Chong, Blind Detective din titlu, este un exemplu pentru performanță mai dezechilibrat, agil fizic, în unele timp stea Andy Lau lui; dacă el poticnire în mobilier, fluturând bățul de mers pe jos emoționat sau sniffing afară parfum indicator un escroc, a actorului pare a fi sa te bucuri de el nici un scop.

Chong Blind Detective este genial, ci și țâfnos și exigent, iar el a avut un cip considerabilă pe umăr de la starea lui l-au forțat să părăsească acum Hong Kong forței de poliție de ani. E asociat în mod ideal cu Tung (Sammi Cheng), un politist incepator-dornici să-Vă rugăm să cine caută să consolideze abilitățile ei de investigație, și care se dovedește a fi pe aceeași lungime de undă ca și mentorul ei maniacal ales. Una dintre cele mai plăcute motive amuzante-ciudat PIC lui – atingând un nivel maxim amețitoare de nebunie într-o secvență începutul implică un ciocan, o cască și un televizor – este insistența duo pe reconstrucția fiecare infracțiune în mod silitor, merge atât de departe în procesul de că nu mai seamănă detectiv de lucru atât de mult ca un atelier de over-the-top Metoda acțiune (unul care necesită numeroase schimbări de garderobă, curtoazie de designeri de costume Steven Tsang și Stephanie Wong).

Unul pierde în curând urmări toate genurile traversate de teren bucurie lipsită de sens in Blind Detective(scenariu de Wai și alte trei scriitori), care își găsește Chong și Tung zădărnicirea inițial un atac de acid pe acoperiș de un infractor în serie, apoi teaming pentru a rezolva dispariția lung în urmă de prieten din copilărie Tung lui Minnie si alte cazuri rece. De asemenea, țesute în overindulgent două ore-plus timpul de funcționare sunt îndrăgostit Chong pe o dansatoare de tango (Gao Yuanyuan) și rivalitatea în curs de desfășurare, cu un șef de poliție (Guo Tao) Blind Detective; un triunghi amoros cu o femeie însărcinată (Eileen Yeow) și un bucătar teppanyaki (Ziyi); și nu una, ci două orgasme întortocheate, de coșmar. Toate acestea este coordonat și coregrafie cu astfel de bucurie fizică rambunctious și fapte neobosit, aproape de balet de prost gust care “Detective Blind” vine periculos de aproape de seamana cu o muzical dans de soiuri, a inaugurat jucăuș de-a lungul cu scorul alternativ romantic și frenetic Hal Foxton lui Beckett.

Lipsit de eleganta si finetea mai bune recent lucru pentru a (inclusiv “Sparrow” și “Vengeance”), este un efort unapologetically cu gusturi primitive,-șurub în vrac, cu un aspect mai ieftin, mai funcțional la 35mm lentilă Cheng Siu-Keung și alte aspecte ale producție (împușcat în Hong Kong, cu ocoluri scurte la Macao și orașul chinez de Zhuhai). Cu toate acestea, filmul Blind Detective are propriul sentiment rău inventiv de stil. Chong nu poate fi posibilitatea de a vedea, dar el poate imagina o multime, și o mare parte din umor ghoulish poveștii derivă din obiceiul său de a vizualizare și comunicarea cu victimele omor, fantomele lor intermediari pentru a-l ajute să rezolve fiecare infracțiune în proces-si-eroare de moda. Editare Allen Leung pur și simplu orbește aici, deoarece țese între realitate și flashback-uri imaginate, trecut păstrarea și prezent, vii și morți, pe de o continuum nebun in filmul Blind Detective.

Aceasta Blind Detective este a șaptea oară Lau și Sammi Cheng au fost asociat romantic pe ecran și pentru prima dată din 2004 comedie romantica a lui “Ieri încă o dată.” Plin de viață chimie actorilor vine astfel ca mica surpriza, și performanțele lor, uneori, Zabrele dar endearingly energetice sugerează că sunt la fel de gadilat de reuniune lor ca fanii lor sunt susceptibile de a fi. Publicul sunt sfătuiți să nu meargă în foame, având în vedere toate bucătăria chineză pe ecran gura-adăpare de-a lungul; Chong lau pare a fi umplutura fata in toate celelalte scenă, și cu siguranță aceasta este prima dată când un criminal a fost demascat în timp ce se amestecă-prăjire bok choy.