Destinaţia Tokio – Destination Tokyo (1943)

Destinaţia Tokio – Destination Tokyo (1943) Film Online Subtitrat


Regia: Delmer Daves
Actori: Cary Grant, John Garfield, Alan Hale
An: 1943
Gen: Aventura, Istorice, Razboi
IMDB: 7.2


Se lucreaza la subtitrare!


Sinopsis Destinaţia Tokio – Destination Tokyo

Acest film este un clasic bona-fide. Făcută în timpul războiului, și înainte de a se ajunge la concluzia că Aliații ar predomina, arăta o portretizare surprinzător de detaliată (dacă este romantică) a vieții în “Serviciul Silent”. Caracterele sunt desenate cu o îndemânare a regizorului meșter și sunt arhetipurile pentru filmele ulterioare, nu pentru desene animate derivate.

Acest lucru, la fel ca toate filmele realizate în timpul războiului, trebuie să fie luate în context ca o formă de propagandă. Dar este încă un efort deosebit care produce impresii de durată. Amintiți-vă că un număr mare de telespectatori din teatre aveau o familie sau prieteni care slujeau în armată. Si trebuiau să fie uimiți să vadă cum cei dragi au luptat împotriva războiului. Deși multe detalii tehnice au fost extrase din motive de securitate evidente. Există scenarii suficient de precise pentru a le satisface. Apendicomia efectuată de o farmacistă pereche fără instruire chirurgicală a fost un incident real adaptat ecranului.

În ansamblu, un epic memorabil care, ca și Casablanca, spune o poveste dintr-un sentiment de urgență pe care nu-l putem recrea astăzi. Prețios și meritat de un bun transfer DVD.

Acest film este un exemplu extraordinar de thriller, care nu vrea să fie o poveste non-fictivă a unui submarin al celui de-al doilea război mondial, doar o poveste minunată cu un grup de adevărați profesioniști. Cary Grant a fost atât de convingătoare în rolul pe care Tony Curtis a spus că și-a bazat faimoasa piesă în filmul Some Like It Hot despre performanța lui Cary Grant în acest film și că Curtis a vrut întotdeauna să facă un film cu Grant pe un submarin din acel moment înainte – – și, desigur, și-a dorit operația Petticoat.