Der goldene Handschuh (2019)

Filmul online Der goldene Handschuh este inspirat de un caz real și având la bază romanul cu același nume scris de Heinz Strunk, The Golden Glove / La mănușa de aur, fimul horror al lui Fatih Akin spune povestea lui Fritz «Fiete» Honka, un ucigaș în serie care ataca femeile din districtul felinarelor roșii din Hamburg, la începutul anilor 1970, atrăgându-le în apartamentul său din mansardă.

Incomod, nerecomandat sensibililor și interzis minorilor, „The Golden Glove”/„Mănușa de Aur” a șocat audiența prin abordarea deosebit de brutală a vieții mizerabile și crimelor teribile înfăptuite de Fritz «Fiete» Honka, un ucigaș în serie, care-și făcea veacul în barul „Mănușa de Aur” din cartierul St. Pauli, în Hamburgul anilor ‘70. Între 1970 și 1975, Fritz «Fiete» Honka a ucis și dezmembrat cel puțin patru femei, iar mai târziu a fost sursă de inspirație pentru bestsellerul lui Heinz Strunk, care stă și la baza filmului.

Pentru mine, Honka nu este doar un ucigaș în serie, precum Hannibal Lecter din „Tăcerea mieilor”. Cel din urmă este mai degrabă un personaj fictiv, care comite crime pe teritoriul Statelor Unite, în timp ce Honka a fost o persoană reală din cartierul meu, asupra căruia și-a lăsat amprenta. Când eram în școala primară, mi se spunea „Ai grijă să nu te prindă vreun pedofil sau Honka!”. A fost bau-baul copilăriei mele. Întotdeauna caut o legătură personală cu materialul de lucru. Cu cât este mai de succes, cu atât mai veridic va fi la final filmul.” , spune regizorul Fatih Akin.


Alt titlu: The Golden Glove
Titlu Romania: Mănușa de aur
Regia: Fatih Akin
Actori: Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Katja Studt
An: 2019
Gen: Crima, Drama, Groaza
IMDB: 6.7


Der goldene Handschuh (2019) Online Subtitrat


Trailer