Departe – Uzak (2002)


Departe – Uzak (2002) film online subtitrat

Alt titlu: Distant
Regia: Nuri Bilge Ceylan
Actori: Ercan Kesal, Feridun Koc, Muzaffer Özdemir, Emin Toprak, Zuhal Gencer
Anul: 2002
Gen: Drama
Durata: 110 minute
IMDB: 7.5/10 din 8223 voturi

Filmul Departe are loc în Turcia, dar dinamic acesteia ar putea fi transplantate oriunde – poate la propriile noastre familii. Este vorba despre o verisoara din țară care vine la căutarea oraș mare de muncă și solicită să rămână “pentru câteva zile”, cu ruda sa, care este un fotograf divorțat cu ziduri pline cu cărți și un apartament plin de amintiri triste.

Mahmut (Muzaffer Ozdemir) este fotograf, a cărui soție l-au divorțat și se căsătorește cu un alt bărbat; cuplul se va muta în Canada. Ce a mers bine, nu este greu de ghicit: Mahmut este un om de obicei, tăcut, introspectiv, epuizat de viata. Yusuf (Mehmet Emin Toprak) provine dintr-un oraș în care fabrica nu a reușit, și nu există locuri de muncă; el crede prostește că poate obține angajat pe una din navele din port, dar nu există locuri de muncă, și un marinar vechi îl informează că salariile sunt așa de rău, Departe, el nu va avea nimic ramas pentru a trimite acasă.

Este toiul iernii. Yusuf vagabonzi prin zapada fara manusi si pantofi inadecvate, și căutarea de locuri de muncă începe unpromisingly când prima navă găsește este listarea și scufunda. El bântuie barele de cafea ale marinarilor, care fumeaza și așteaptă. Mahmut, între timp, spune la revedere de la soția și apoi în secret și din păcate ceasuri ei pleacă de la aeroport. El are o afacere ponosit Departe, cu o femeie care locuiește în apropiere și care nu va face contactul cu ochii într-un restaurant. El veghează video de arta (Tarkovski, cred) pentru a conduce Yusuf din cameră și apoi trece la porno.

Pentru ambele barbati, Departe, fumatul este o consolare, și ei petrec o mulțime de timp în picioare singur, nu face nimic, poate gândire nimic, fumatul ca și în cazul în care este o sarcină care le oferă cu scop. Mahmut are reguli (fumatul doar în bucătărie sau pe balcon), dar Yusuf stă în scaunul său preferat și fumează și bea bere când Mahmut este departe, și Mahmut crește treptat furios la tulburare care a intrat în viața lui. “Închideți ușa”, spune el ca Yusuf se duce la camera de oaspeți, pentru că vrea să-l închidă de la intimitatea.