David and Goliath (2015)


David and Goliath (2015) film online subtitrat

Regia: Timothy A. Chey
Scenariu: Timothy A. Chey
Actori: Miles Sloman, Jerry Sokolosky, Makenna Guyler
Anul: 2015
Gen: Drama
IMDB: 6.7

Nota Peter T. Chattaway: David si Goliat a fost deschisă în 31 de cinematografe din Statele Unite în acest weekend, în cazul în care a câștigat relatărilor despre 161000 $. Prietenul meu Martin Stillion oferit pentru a revizui filmul pentru acest blog. Aici este ceea ce a avut de spus: Toată lumea știe despre David. El este underdog clasic, criminalul gigant originală, care aduce o praștie la o lupta sabie și se termină în sus câștigătoare.

David and Goliath, noul film de la scenaristul / regizorul Tim Chey, nu se mulțumește doar cu a fi despre David. Vrea să fie ca David. După screening-ul acest film pentru potențialii distribuitori septembrie anul trecut si obtinerea nici factorii, Chey ridicat suficient prin crowdfunding să-l pe aproximativ 30 de ecrane din SUA pe parcursul week-end de Paste. Și el a întreprins o, campania mincinoasă de marketing auto-milă pentru a poziționa filmul ca underdog final, “respins de la Hollywood pentru a fi prea” centrată pe Dumnezeu “- o cerere întemeiată pe o pretinsă remarcă de la una dintre aceste potențiale distribuitori. Acest lucru poate părea un pic încurcat. De ce nu s-ar fi distribuitorii interesat? La urma urmei, David și Goliat vine într-un moment când o mulțime de atenție este acordată atât filmele David and Goliath “pe bază de credință” (a lui Dumnezeu nu este mort, Old Fashioned, crezi?) Și epopei biblice (Noah, Exodul: Gods și Kings, Fiul lui Dumnezeu), și mai multe dintre aceste filme au făcut bine financiar. Deci, filmul lui Chey, o epopee pe baza de credinta Biblie că repovestește una dintre poveștile biblice cele mai arhetipale, este în locul potrivit la momentul potrivit.

Dar a uitat să aducă dreptul de lucruri in David and Goliath. Am putea să vă dau o duzină de motive care distribuitorii nu ar dori să atingă acest film, și nici unul dintre ei au nimic de a face cu a fi de “centrat pe Dumnezeu.” Ei au de a face cu a fi de un film foarte, foarte rău. Știu că e o critică comună de filme religioase, dar serios, asta face lui Dumnezeu, nu mort arata ca Blade Runner. Am m-am promit că voi găsi ceva bun de spus despre acest film, așa că aici este: Miles Sloman, noul venit care joacă David, este un actor decent cu experiență scenă și o mulțime de formare, oferă o performanță mai mult watchable, și chiar are trei sau patru linii memorabile. El nu striga prea mult, dar la fel toată lumea în film – Chey pare să fie prea mândru de instruirea actorilor săi să țipe ca o modalitate de a exprima teama, plictiseala, disconfort, furie, nervozitate, frustrare, orgoliul, și alte câteva emoții . Și am fost încântat să afle că, spre deosebire de unele dintre filmele anterioare Chey lui, David și Goliat nu se bazează pe un narator ca un substitut pentru expunere. Există unele voce de Sloman recita o pereche de psalmi, dar acest lucru servește mai ales ca dezvoltarea caracterului și pare în întregime adecvată.

David and Goliath a avut relatărilor de un buget de producție de 50 de milioane de $, care este nemaiauzit in randul filmelor religioase, și este greu pentru a vedea în cazul în care au dus banii. (După ajustarea în funcție de inflație, Mel Gibson e Patimile lui Hristos a fost făcut pentru 12800000 $ mai puțin de acest film, și se pare mult mai bine.) Aproape totul – de iluminat, de lucru camera, costume, recuzită, sunet, machiaj – are aspectul și simt de a fi făcut la fel de ieftin ca posibil. Locație fotografiere în Maroc trebuie să fi fost scump, dar totuși, nu e mai puțin aici decât îndeplinește ochi. Este un păcat (sau o binecuvântare, în funcție de punctul de vedere) care Chey nu anularea unora dintre care 50 de milioane de $ pentru distribuție.

Chiar și pentru un film Biblie, aceasta David and Goliath este moralizator – nu este surprinzător având în vedere afirmația Chey că e la fel de mult de o predică-maker ca regizor – și cele mai multe cinefililor, chiar și cele mai creștine, nu merg la filme să fie predicată la. Cu toate acestea, David și Goliat are o problema si mai mare: se încearcă să se întindă o poveste de 20 de minute într-un epic de 92 de minute. Există mai multe moduri de a face acest lucru, desigur: să dezvolte caractere minore, se adaugă subplots, includ flashback-uri sau amintiri despre alte povestiri din Biblie – sau, dacă se întâmplă să fi a face un film despre David, puteți extinde domeniul de aplicare dincolo de un singur poveste despre caracterul și aduce detalii din alte povestiri, deoarece există mai multe pentru a alege de la David and Goliath.

Chey nu un pic de acest lucru in David and Goliath, dar nu suficient de aproape, și de multe ori nu foarte bine. Ceea ce face el în schimb este să ne dea secvențe de scene în care aceleași evenimente se întâmple și aceleași linii de dialog sunt repetate de peste si peste. Trebuie să existe o jumătate de duzină de scene în începutul merge în cazul în care fie regele Saul (Pavel Hughes) sau comandantul său se ridică și spune toți soldații lui Israel care valea Elah este lor “ultima linie de apărare” pentru a menține Filistenilor ia toate lui Iuda, urmată previzibil de Goliath (7-picior, de 8 inch Jerry Sokoloski) aruncandu trei sau patru insulte la ei – și aceleași insultele de fiecare dată – urmate de David spunând că va lupta cu Goliat, urmat de nimeni luându-l în serios . Astfel, David and Goliath cel puțin 20 de minute trec – în modul cel mai repetitiv și plictisitor imaginabile – între introducerea conflictului și următorul punct complot, atunci când cineva consideră prima lasa David întreba regele Saul, dacă acesta poate avea un David and Goliath.