Dark (2017)

Serialul Dark (2017) online subtitrat urmărește viețile a patru familii din orașul german fictiv Winden și se aseamănă cu “Stranger Things”. În serial sunt investigate disparițiile mai multor copii. Seria urmărește povestea lui Jonas Kahnwald, un adolescent care încearcă să treacă peste sinuciderea tatălui său, ofițerul de poliție Ulrich Nielsen. Lucrurile se complică deoarece într-o peșteră din Winden există o gaură de vierme care le permite oamenilor să călătorească în timp.

Intr-adevar, un serial genial si intr-o oarecare masura, peste Stranger Things. Am incercat primele cateva episoade sa imi creez ipoteze despre ceea ce se va intampla dar am renuntat, este pur si simplu imposibil sa prevezi turnurile pe care le ia serialul, mai ales spre final. Chiar sunt curios ce se va intampla mai departe. Cei de la Netflix s-au intrecut pe ei, actorii, muzica, scenariul, totul foarte bune.


Regia: Baran bo Odar
Actori: Oliver Masucci, Karoline Eichhorn, Jördis Triebel
An: 2017
Gen: Seriale Online, Crima, Drama, Mister
IMDB: 8.8


Dark (2017) SEZONUL 1 Online Subtitrat:

S01E01

S01E02

S01E03

S01E04

S01E05

S01E06

S01E07

S01E08

S01E09

S01E10

Dark (2019) SEZONUL 2 Online Subtitrat:

S02E01

S02E02

S02E03

S02E04

S02E05

S02E06

S02E07

S02E08

Dark (2020) SEZONUL 3 Online Subtitrat:

S03E01

S03E02

S03E03

S03E04

S03E05

S03E06

S03E07

S03E08


Recenzie serial Dark 2017

Sezonul al treilea fixează o dată pentru totdeauna marile teme ale serialului. Şi nu, acestea nu sunt călătoria în timp sau abracadabrantele paradoxuri temporale care au făcut genealogia locuitorilor din Winden să devină sarea şi piperul poveştii (“Nu pot să cred că te-ai culcat şi cu soţul, şi cu fiul meu”). Dark merge mult mai aproape de familiarul vieţii de zi cu zi, folosind găselniţa temporală pentru a discuta despre legături de familie, sacrificiul pentru binele celor apropiaţi sau dragoste.

Esenţa lui Dark este compromisul, modul cum ne vindem, înstrăinăm şi murim picătură cu picătură, în goana noastră după ambiţii şi idealuri pe care, o dată obţinută o cât de mică înţelepciune suplimentară, le recunoaştem drept fanteziste sau de-a dreptul nebuneşti. Salvarea unei iubiri damnate sau supravieţuirea în infern când moartea ar fi de preferat. Nu trebuie să mergi la aceste extreme pentru a medita asupra momentelor când ai lăsat atât de mult de la tine, încât ulterior ţi-a părut rău. Sau când ai perseverat în compromis, deşi ai simţit că nu are rost.

Dark (2017) Serial Online Subtitrat in Romana in HD 1080p

O altă esenţă a serialului este diferenţa dintre aşteptările, dorinţele şi ambiţiile noastre la momente diferite în viaţă. Personajele duc, desigur, la extrem aceste diferenţe, dar oare cât de simplu este ca, zi după zi, să simţim că ceea ce am visat nu demult este mai mult decât o nălucă, un adevărat cântec de sirenă menit să ne condamne la nefericire. O constantă mereu schimbătoare a poveştii din Dark este Timpul, dar nu din perspectiva “fentării” lui, ci simpla lui curgere, cea care face ca mâine să nu mai vrem ce am vrut azi, într-o acumulare nesfârşită de alegeri ce ar putea (sau nu) să ne izbăvească.

Probabil că mulţi dintre fanii lui Dark au pierdut la un moment dat lupta cu scenariul extrem de complex. Este greu să ţii pasul (şi ne întrebăm câţi dintre spectatori au disponibilitatea să o facă, după o zi dificilă la birou, de exemplu), dar noi spunem că merită. Iar itinerariul eroilor pozitivi, acela de a merge la cauza supremă a tuturor deraierilor din Winden, invită la explorarea “originii” unor probleme mai familiare: fie o traumă, fie un conflict. Ultimul episod al serialului are un efect aproape terapeutic, deşi i-am putea reproşa rezolvarea simplistă.

Dincolo de toate consideraţiile, cu greu ai putea găsi un serial mai stimulant şi uman decât Dark.