Dacii Liberi (2018)

In documentarul romanesc Dacii Liberi, Locuitorii unui sat dacic, un grup cu convingeri mistice, administratorul sitului UNESCO Sarmisegetuza Regia si participantii la Congresele de Dacologie. Pe toti ii uneste pasiunea comuna pentru daci, dar ii despart perspectivele diferite asupra unui episod istoric care devine tot mai popular in Romania.

Dacii Liberi este un film demential semnat de Monica Lazurean-Gorgan si Andrei Gorgan; despre istoria adevarata a poporului roman, nu ce te invata pe tine la scoala. Dacii liberi online subtitrat a avut premiera mondiala saptamana trecuta la TIFF; la Parcul de Sculptura Arkhai de la Vlaha; intr-o ambianta rustica, autohtona foarte potrivita si a fost precedat de un concert-eveniment sustinut de URMA, trupa originara din Cluj-Napoca.

La inceput, nu am fost sigura daca filmul e pe bune sau e vreun mock documentary care prezinta idei false ca si cum ar fi adevarate, cu actori in loc de persoane reale. Sau poate e un mix de fictiune si realitate, fiindca unele scene pareau autentice; cum ar fi lectia de istorie cu care incepe filmul si care povesteste despre stramosii nostri, dacii si romanii; despre luptele lor, cu toate detaliile pe care le invatasem si eu la scoala.


Regia: Monica Lazurean-Gorgan, Andrei Gorgan
An: Filme Online 2018
Gen: Documentare, Romanesti
IMDB: n/a


Dacii Liberi (2018) Online