Curtiz (2018)

Pe măsură ce America se pregătește să intre în al doilea razboi mondial, regizorul de film maghiar Michael Curtiz se lupta cu intervenția politică și o relație disfuncțională cu fiica sa înstrăinată, pe fondul producției tulburii de la Casablanca în 1942.

Filmul începe cu discursul lui Roosevelt din 7 decembrie 1941, în timp ce America se pregătește să intre în al doilea război mondial după atacurile din Pearl Harbor. Filmul apoi ne duce la biroul lui Jack Warner de la Warner Brothers, în calitate de producător Hal B. Wallis, și un ofițer guvernamental, domnul Johnson, ce discută soarta filmului „Casablanca”. Curtiz este înfățișat ca o persoană dificilă cu care poti lucra, dar și un geniu sub-apreciat, care la acea vreme dăduse deja la Warner Bros 4 nominalizări la Oscar.

Michael Curtiz a emigrat în Statele Unite în 1926 şi este autorul a numeroase producţii care au marcat istoria cinematografiei, precum Casablanca (1942), film premiat cu Oscarul pentru regie, Captain Blood (1935), The Adventures of Robin Hood (1938), Angels with Dirty Faces (1938), Four Daughters (1938), Yankee Doodle Dandy (1942) sau White Christmas (1954). La Hollywood, a semnat circa o sută de producţii şi a lucrat cu nume ca Erol Flynn, Carry Grant, James Cagney, Humphrey Bogart, Ronald Reagan, Elizabeth Taylor, Bette Davis, Elvis Presley, Walter Matthau, Bing Crosby, Rosemary Clooney, Peter Ustinov.

Curtiz (2018) Online Subtitrat in Romana in HD 1080p


Titlu Romania: Curtiz Regizorul maghiar care a răscolit Hollywoodul
Regia: Tamas Yvan Topolanszky
Actori: Ferenc Lengyel, Evelin Dobos, Declan Hannigan
An: 2018
Gen: Biografie, Drama, Istorice
IMDB: 6.0


Curtiz (2018) Online Subtitrat


Trailer