Curierul traficanților – The Mule (2018)


Ajută PortalulTauTV.net cu o donație de la 2euro/10lei!

Earl Stone (Eastwood) in filmul Curierul traficantilor – The Mule online subtitrat este un veteran de 80 de ani alienat si ajuns in pragul falimentului, pe punctul de a-si inchide afacerea. In momentul in care i se ofera oportunitatea de a castiga bani doar pentru a conduce dintr-o locatie in alta. Fara sa realizeze in ce se baga, Earl descopera prea tarziu ca tocmai a devenit curier pentru un cartel mexican care se ocupa cu traficul de droguri. Insa isi face treaba atat de bine, incat este promovat la lucru in echipa alaturi de un traficant.

Inevitabilul se produce si Earl intra sub lupa inspectorului anti-drog Colin Bates, in timp ce greselile trecutui il prind din urma si ii complica si mai tare existenta. ,,Curierul Traficantilor” il aduce pe Clint Eastwood pentru prima data atat in fata cat si in spatele camerei de filmat dupa mult apreciatul ,,Gran Torino” lansat in 2008.

Curierul traficanților - The Mule (2018) Online Subtitrat in Romana


Regia: Clint Eastwood
Actori: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Taissa Farmiga
An: Filme Online 2018
Gen: Crima, Drama, Thriller
IMDB: 7.1


The Mule (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review

The Mule/Curierul traficanților, cel mai recent film al lui Clint Eastwood, în care venerabilul actor atât joacă cât și regizează, rulează în premieră pe marile noastre ecrane. Personajul lui, un om foarte în etate (90 de ani), veteran de război, fost fante, fost tată de familie de care s-a înstrăinat și acum modest horticultor, devine cărăușul de droguri al mafiei mexicane.

Bătrânul, demn și la fel de reținut precum acum cincizeci de ani Harry Callahan/Dirty Harry, este alegerea ideală a cartelului pentru a nu trezi suspiciuni: bătrân și aparent lipsit de putere, alb, pedant și cuminte – respectă toate regulile de circulație, e cetățeanul model. Totuși, Earl nu e lipsit de pofte lumești – își cumpără din prima încasare o mașină nou-nouță și se bucură de companie feminină.

Nu poartă armă, dar nici armele, nici aura malefică a lumii interlope nu îl sperie: este un vârstnic tipicar, trecut prin toate, care transportă droguri la fel cum ar face orice altă meserie, mai potrivită vârstei și prestanței sale.

Elefantul din cameră este moartea personajului, o realitate care poate surveni oricând ținând cont de vârstă. Ceea ce nu se va întâmpla pe marele ecran: personajul lui Clint Eastwood supraviețuiește cartelurilor de droguri dar și vârstei înaintate – cel puțin, până la finalul filmului. Însă, până și pedantul Earl are câteva regrete: soția înstrăinată, aproape la fel de vârstnică, e pe moarte iar familia pe care acum multă vreme a abandonat-o, inclusiv nepoata de vârsta terminării facultății, nu îi mai sunt așa aproape.

Dar, cu siguranță, Earl știe ce are de făcut pentru a recâștiga familia înstrăinată. Iar atunci când lucrurile se încheie, are toate motivele să fie împăcat cu el însuși.

Merită pomenit că Earl este inspirat de un personaj real, care a fost până în 2011 unul dintre cei mai prolifici cărăuși ai mafiei, unul care timp de aproape 10 ani a transportat cantități mari de droguri tocmai datorită profilului său credibil: vârstnic, alb, onorabil. Nu credem că filmul și-a propus să fie un omagiu personajului real, ci mai degrabă un omagiu temperamentului reținut, introvertit și eficient pe care Eastwood l-a reprezentat mereu.


Curierul traficanților - The Mule (2018)
Curierul traficanților - The Mule (2018) Online Subtitrat in Romana

Earl Stone (Eastwood) in filmul Curierul traficantilor - The Mule online subtitrat este un veteran de 80 de ani alienat si ajuns in pragul falimentului, pe

Notă film - PortalulTauTV.net:
5