Cronicile Shannara – The Shannara Chronicles (2016)

Acest serial The Shannara Chronicles online subtitrat este bazat pe seria de romane fantastice Shannara scrisă de Terry Brooks. Acțiunea are loc la mii de ani în viitor după ce un Mare Război nuclear a distrus mare parte a planetei și a vieții de pe Pământ. Între timp din supraviețuitorii umani au apărut alte rase care au fost denumite ca cele mitologice: pitici, elfi, troli sau gnomi. Tehnologia umană s-a pierdut aproape în totalitate astfel încât omenirea a ajuns într-o epocă asemănătoare Evului Mediu.

Ultima sursă de magie care protejează Cele Patru Ținuturi este un copac al elfilor denumit “Ellcrys”; din păcate acesta este pe moarte. Amberle Elessedil pornește într-o aventură de regăsire a magiei și de salvare a copacului. Amberle va fi ajutată în misiunea ei de omul-elf Wil Ohmsford și de Eretria.

Cronicile Shannara - The Shannara Chronicles (2016) Online Subtitrat in Romana


Regia: Alfred Gough, Miles Millar
Actori: Austin Butler, Ivana Baquero, Manu Bennett
Anul: 2016
Gen: SF, Fantezie, Aventura, Seriale Online
IMDB: 7.3


The Shannara Chronicles SEZONUL 1 Online Subtitrat:

S01E01

S01E02

S01E03

S01E04

S01E05

S01E06

S01E08

S01E09

S01E10

The Shannara Chronicles SEZONUL 1 Online Subtitrat:

S02E01

S02E02

S02E03

S02E05

S02E06

S02E07

S02E08

S02E10


Trailer


Review Cronicile Shannara

Sunt unul din fanii cărților „Cronicile Shannara”. Am citit cu sufletul la gură „Primul rege Shannara” și „Sabia lui Shannara” (apărute la Editura Minerva) și îmi doream, pe parcurs ce citeam, să se ecranizeze. Iată că pe 5 ianuarie a avut premiera în SUA pe canalul MTV (parte a Viacom Media Networks) lansarea serialului The Shannara Chronicles.

Am avut o surpriză mare să o văd în distribuție pe Ivana Baquero, fetița din Labirintul lui Pan, aleasă de Guillermo del Toro să joace rolul Ofeliei, pentru care a primit premiul Goya pentru „Cea mai bună tânără actriță”. Acum Ivana e o tânără de 21 de ani cu un rol esențial în desfășurarea acțiunii din serial. Ea este Eretria, umană, crescută în sânul unei bande de hoți conduse de personajul lui James Remar.

Distribuția e completată de Austin Butler (descendentul direct al familiei Shannara, jumătate om-jumătate elf, care va porni într-o aventură plină de pericole pentru a salva Cele patru ținuturi de amenințarea demonilor), Poppy Drayton (Amberle, Prințesa Elfilor), Manu Bennett (Allanon, ultimul druid, care îi va călăuzi pe tineri în lupta contra demonilor). John Rhys-Davies este regele elfilor. Serialul mi se pare că nu este încă ceea ce ar fi putut să fie, de calibrul unui Stăpânul Inelelor, e un fel de Xena prințesa războinică (poate și pentru că personajele feminine jucate de Poppy Drayton și Ivana Baquero au o pondere uriașă în serial. Efectele speciale sunt, totuși, mulțumitor realizate, dar perfectibile. Există tensiune, actorii sunt frumoși, iar povestea te acaparează. E un serial de urmărit duminica seara.

Producătorii executivi sunt Jon Favreau, Dan Farah (viitoarea adaptare a lui Ernest Cline „Ready Player One”, care urmează să fie regizată de Steven Spielberg) și showrunnerii Al Gough și Miles Millar („Smallville”, „Into The Badlands”).

Acţiunea este amplasată în lumea noastră, mulți ani după distrugerea civilizației. Pământul, acum cunoscut sub numele de Cele patru ţinuturi, este locuit de supraviețuitorii omenirii, precum și de creaturi magice, majoritatea din civilizația elfilor. Aceste creaturi magice au fost aici de la începutul timpului, dar s-au ascuns când omenirea a devenit rasa dominantă, dar au revenit când oamenii s-au autodistrus. În centrul fiecărei cărţi din serie este un membru al familiei Shannara, ai cărei descendenți primesc puterea magiei vechi și ale căror aventuri remodelează continuu viitorul lumii. În primul sezonul al serialului The Shannara Chronicles, o armată de demoni răi, care au fost închişi timp de secole într-o închisoare magică creat de elfi, au început să evadeze și să aducă moartea și distrugerea asupra lumii. Tânărul Wil Ohmsford (jucat de Austin Butler, văzut anterior în „The Carrie Diaries”) află că este ultimul dintre descendenții Shannara și are în el puteri nedescoperite, aceleași puteri pe care strămoșii săi le-au folosit cândva pentru a scapa lumea de demoni.

Prinţesa Amberle (jucată de Poppy Drayton, care a jucat ca invitată în serialul „Downton Abbey”) este nepoata Regelui Elf (jucat de legendarul John Rhys-Davies) și este aleasă să meargă în căutarea celor necesare pentru refacerea închisoarii magice. Singurul potrivit să o protejeze în această călătorie este Wil și, astfel, cei doi pronesc împreună într-o misiune aparent imposibilă de a salva lumea, în timp ce demonii și alte obstacole le stau în cale.

Lor li se alătură Allanon (interpretat de Manu Bennett, cunoscut pentru rolurile din „Spartacus” și „Arcaşul”), un druid în vârstă de mii de ani, dar care-şi păstrează aspectul său tânăr. Pe parcursul călătoriei, Wil și Poppy se împrietenesc cu Eretria, o hoinară umană.

Pe teritoriul periculos al celor Patru ţinuturi prin care călătoresc cei patru se află şi gnomi și troli, descendenții mutanţi ai omenirii, denumiţi după creaturi din basme vechi care datează din timpul domniei oamenilor.

Iată ce a declarat echipa despre serial, într-un interviu realizat de Empire Online:

Terry Brooks (autor, producător executiv): Când eram mai tânăr, m-am îndrăgostit de marile, captivantele saga, povești care se întindeau peste generaţii şi aveau tot felul de potențiale aventuri împletite cu conceptul de roman de aventuri. Am studiat engleza în facultate și mi-am făcut lucrarea de licenţă despre William Faulkner. El a spus, practic, poveștile generaților aparţinând acestor familii care trăiesc în Mississippi. Poveștile acoperă un intervalul de zeci de ani și, în această perioadă de timp, diferite generații au apărut şi au dispărut. Așa că, atunci când am cuplat dragostea mea pentru marile saga ce se întind pe generații cu formatul lui Tolkien pentru „Stăpânului Inelelor”, s-a născut seria „Shannara”.

Al Gough (producător executiv): Felul în care Terry spune poveşti îmi pare că seamănă mai mult ca „Războiul stelelor” decât cu „Stăpânul Inelelor”. Dacă vă amintiţi, „Războiul stelelor” a început cu o prințesă, un băiat de la fermă, un vagabond și cavaleri răi ce preiau un imperiu. Era o fantezie spațială. Acesta, când am citit-o, am recunoscut că este o poveste grozavă și am putea să o văd în totalitate ca un prim sezon de 10 episoade.

Miles Millar (producător executiv): Existau personaje foarte interesante, în special cele feminine, în această carte, „The Elfstones of Shannara”, iar povestea într-adevăr s-ar întinde pe un sezon complet. Avea un start minunat și un final grozav. Ca scriitor, este întotdeauna bine să ai această bază.

Showrunner Al Gough: Ingredientele cheie, care sunt personajele feminine puternice și un triunghi amoros în mijloc, ceva ce nu vezi în fantasy foarte des, între două fete și un băiat. Pe deasupra, ai această lume, care este lumea noastră în viitor, care îi oferă şi un fel de aer de SF, ceea ce este foarte interesant. Și mai avem un element de groază, acești demoni care atacă, care îi conferă un avantaj. „Pietrele Elfilor Shannara” are toate ingredientele potrivite.

Brooks: Cu „The Elfstones of Shannara” am decis să construiesc o poveste cu două personaje feminine puternice și să creez un triunghi, deși nu unul tradițional. Este unul diferit pentru că şi motivaţiile lor sunt diferite. Am vrut un fel de poveste de dragoste. În general, „The Elfstones of Shannara” este despre responsabilitatea pentru propria persoană și pentru ceilalţi și despre cât de departe ești dispus să îţi asumi responsabilitatea pentru ceea ce știi că este drept. Și am vrut un fel de luptă epică, astfel încât aceasta a devenit o parte din poveste.