Crime online – Untraceable (2008)


Crime online – Untraceable (2008) film online subtitrat

Regia: Gregory Hoblit
Actori: Diane Lane, Colin Hanks, Joseph Cross, Perla Haney-Jardine, Tyrone Giordano, Trina Adams
Anul: 2008
Gen: Crima, Drama, Thriller
Durata: 101 minute
IMDB: 6.1/10 din 30595 voturi

Agent special FBI Jennifer Marsh (Diane Lane) munceşte din greu pentru a menţine un echilibru între viaţa ei de mamă singură şi slujba ca ofiţer al legii. În fiecare noapte, navighează pe internet împreună cu partenerul ei, Griffin Dowd (Colin Hanks), luând urma fraudelor cu cărţi de credit sau a obsedaţilor sexual, din biroul din Portland, Oregon. În momentul în care primesc un nou site înfiorător, cei doi parteneri încep să monitorizeze killwithme.com cu scopul de a-i stabili autenticitatea in Crime online.

De la bun început, in Crime online, site-ul pare cât se poate de real. Creatorul răstigneşte o pisică pe o cursă de soareci şi îşi pune vizitatorii să răspândească zvonul în timp ce pisica moare lent, în faţa camerei de filmat. O căutare asiduă pe internet dezvăluie o reţea de servere şi de utilizatori care fac imposibilă localizarea site-ului, dar dezvăluie şi faptul că ucigaşul momeşte agenţii cu informaţii care indică Portlandul ca sursă a semnalului. Când un localnic este răpit şi ia locul pisicii, apare o situaţie şi mai înspăimântătoare: un mesaj online indică numărul utilizatorilor logaţi – cu cât vizitează mai multă lume site-ul, cu atât va muri mai curând bărbatul. Incapabili să-i oprească pe vizitatori să acceseze site-ul, agenţii sunt nevoiţi să urmărească îngroziţi cum numărătoarea ajunge la cifra fatală.

Marsh e aleasă să se ocupe de caz în cadrul agenţiei conduse de detectivul Eric Box (Billy Burke) din Portland. Pe măsură ce numărul de crime sporeşte, iar Marsh îşi direcţionează talentul spre găsirea lui, se îndepărtează periculos de mult de familie, nedându-şi seama ce ameninţare planează asupra persoanelor iubite. În timp ce se apropie de ţintă, ucigaşul întinde o cursă în care e prins partenerul de la FBI al lui Marsh. Cu cât trece timpul, cu atât Marsh şi Box încep să dezlege reţeaua de indicii şi de interconexiuni, dar rezolvarea poate veni prea târziu in filmul Crime online.