Coriolanus (2011)

Coriolanus este o reușită adaptare cinematografică a piesei cu același nume, creație a lui William Shakespeare. Tragedia istorică devine un film de acțiune captivant în regia lui Ralph Fiennes, cunoscutul actor laureat al premiului BAFTA pentru interpretare, în filmul “Lista lui Schindler”. Un adevărat film istoric, în tradiție clasică, a cărui acțiune este plasată în actualitate, filmul are în distribuție nume celebre ale cinematografiei actuale: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Vanessa Redgrave.

Unul dintre acesti modesti cinefili sunt si eu fiindca Gerard Butler, in primul rand este de departe un om nascut pentru a fi actor, cariera artistica i-a fost si ii este predestinata, toate rolurile si diversele personaje pe care le intruchipeaza i se potrivesc precum o manusa ! Altfel spus, Gerard Butler este omul potrivit la locul dar si in timpul potrivit. Imi permit sa il compar cu Rusell Crowe un alt idol al meu, dar aici am o dilema : chiar nu stiu cine si cu cine se compara mai intai desi Rusell Crowe este cu cativa ani mai in varsta decat Gerard Butler. Cu circa 2-3 ani in urma nu puteam crede, nici nu visam ca il voi idolatriza pe Gerard Butler si filmele sale !

Si totusi eu ma aflu intr-o situatie extrem de favorabila dar o spun dintr-o sincera modestie. Am reusit sa achizitionez o parte dintre filmele in care joaca Gerard Butler. Si voi continua sa imi improspatez colectia deoarece merita. In incheiere imi permit sa mai repet un lucru afirmat anterior si imi asum intreaga raspundere. Prevad ca Gerard Butler va fi cel putin nominalizat anul acesta daca nu cumva va primi si un premiu !


Regia: Ralph Fiennes
Actori: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Brian Cox
An: 2011
Gen: Drama, Thriller, Razboi
IMDB: 6.2


Coriolanus (2011) Online Subtitrat