Corbo (2014)

Ajuta cu o donatie | Help us donate

Corbo (2014) film online subtitrat

Regia: Mathieu Denis
Scenariu: Mathieu Denis
Actori: Anthony Therrien, Antoine L’Écuyer, Karelle Tremblay
Anul: 2014
Gen: Biografie, Crima, Drama
IMDB: 6.7

Se lucreaza la subtitrarea in romana! Va tinem la curent!

Un adolescent rudderless în 1960 Montreal este atras la extremismul de Frontul de Eliberare Quebec în Corbo, un film biografic despre Jean Corbo, un tânăr membru și militant FLQ care a murit, atunci când introduce o bombă într-o fabrică de când a fost doar 16. Această dramă de scriitor regia Mathieu Denis dispune de toate capcanele prealabil, a unei perioade de piese-terorist tematice, dar acționează și mise-en-scene au o calitate usor airless, în ciuda faptului că este o poveste despre un subiect literalmente exploziv și încă foarte sensibil: care de un potențial Quebec independent. Dincolo de provincia belle și o brumă de date festivalului, acest lucru are puține speranțe de Fanning flăcările de distribuție.

Jean sau Giovanni Corbo (Anthony Therrien) este fiul unui tată italian imigrant, Nicola (Tony Nardi), și o mamă francez-canadian (Marie Brassard). El pare a fi un adolescent ca multe altele, cu excepția faptului că a participa la o școală privată chic la insistența părinților săi. O întâlnire întâmplătoare cu doi tineri pe fuga, Julie (Karelle Tremblay) și Francois (Antoine L’Ecuyer), l familiarizează cu idealurile marxist-leniniste ale Frontului de Eliberare Quebec (sau FLQ, ca acronimul francez ruleaza) și lupta lor drepturilor lucrătorilor și, în general de recunoaștere a-vorbitori de franceza din Quebec (cea mai mare a economiei a fost în mâinile unei elite anglofonă și anti-francofon, ca o notă de la începutul filmului, explică).

Inițial, Jean tocmai ajută prin distribuirea secret hârtia a FLQ, La Cognee (“toporul”). Dar prezența sa la reuniunile FLQ crește în curând – fapt Julie o cutie pare a ajuta – și în curând a face ceea ce toate revoluționarii viitoare de la sfarsitul anilor 1960 facă în filme: vizionarea 1966 de bătălia de la Alger la un cinematograf local și de lectură pe influent 1962 volum mizerabil Pământului filosof radical Frantz Fanon lui, ceea ce sugereaza ca popoarele oprimate sau colonizate poate fi eliberat numai de comiterea de acte de violență decât mai Suprimarea lor.

Denis, care a scris, de asemenea, scenariul, sugerează barest de contururi de ceea ce trebuie să fi fost un foarte complex raport tată-fiu, și faptul tata italian Jean și bunicul (Dino Tavarone) au fost ambele îngropați în timpul al doilea război mondial de către (-limba engleză) Autoritățile canadiene pentru că Italia a fost o putere Axa, care alimentează direct în dorința lui Jean pentru un stat independent Quebec. Într-adevăr, în cazul în care acest lucru fictionalizare este de a fi crezut, mama lui Jean, care e de fapt de la Quebec, a jucat absolut nici un rol în idealuri tot mai extreme acestui tânăr de separatism și naționalism, în timp ce Jean mai în vârstă și mai moderată în cazul în care, de asemenea, fratele activ politic, Claude (Jean Francois Pronovost), a fost, de asemenea, de lângă nici o influență, care pare ciudat (el va deveni mai târziu un politolog remarcat) in filmul Corbo.