Codul lui Da Vinci – The Da Vinci Code (2006)

De la regizorul Ron Howard, Codul lui Da Vinci – The Da Vinci Code (2006) vine versiunea pentru cinema a Codului lui Da Vinci. Scris de Dan Brown, unul din romanele cele mai populare și dezbătute ale timpului nostru. Cu o distribuție condusă de dublul laureat al Premiului Oscar Tom Hanks alături de Audrey Tautou, Ian McKellen, Alfred Molina, Jurgen Prochnow, Paul Bettany și Jean Reno.

Faimosul semiolog Profesorul Robert Langdon (Tom Hanks) este chemat într-o noapte la Muzeul Luvru unde un custode a fost ucis, lăsând în urma sa o urmă misterioasă plină de simboluri și indicii.

Fiind în joc propria sa supraviețuire, Langdon, ajutat de agenta de poliție criptolog de profesie Sophie Neveu (Audrey Tautou). Descoperă o serie de secrete extraordinare care sunt ascunse în operele lui Leonard da Vinci. Toate conducând la o societate dedicată păzirii unui secret străvechi. Rămas ascuns timp de 2000 de ani. Cei doi pornesc într-o cursă prin Paris, Londra și Scoția. Adunând indicii în timp ce încearcă cu disperare să spargă codul și să descopere secretele care vor zgudui chiar temelia omenirii.

Am vazut si filmul, am citit si cartea. nu asta conteaza ci facptul ca multi nu inteleg ca se bazeaza pe documente istorice reale. Opus dei, leonardo da vinci, practicile de automutilare din opus dei, si multe altele. De ce ni se pare ciudat faptul ca IIsus Christos ar fi putut fi casatorit? Daca s-ar descoperi ca intradevar asa este am inceta oare sa mai credem in el doar pentru ca s-a indragostit?


Regia: Ron Howard
Actori: Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen
Anul: 2006
Gen: Mister, Thriller
Durata: 149 minute
IMDB: 6.6


The Da Vinci Code (2006) Online Subtitrat


Trailer