Code 46 (2003)

Code 46 (2003) Film Online Subtitrat

Regia: Michael Winterbottom
Actori: Nabil Elouahabi, Christopher Simpson, Bruno Lastra, Om Puri, Togo Igawa
Anul: 2003
Gen: Drama, Romantic, SF
Durata: 93 minute
IMDB: 6.2/10 din 13704 voturi

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

În viitorul apropiat, lumea este împărțită între cei care trăiesc “în interior”, în orașe cu densitate mare, în timp ce proletariat săraci locuiesc “in afara”. Accesul la orașe este foarte limitat și reglementat prin utilizarea de documente de sănătate, cunoscut sub numele de “papelles” în limba Pidgin globală a zilei (compus din elemente de engleză, spaniolă, franceză, arabă, italiană, farsi și Mandarin).

Cele mai multe locuitorii orașului se aventureze în afara numai după întuneric, deoarece lumina directa a soarelui este acum considerat periculos pentru sănătatea lor. Cu toate acestea, mulți rezidenți încă aventura în exterior în timpul zilei. Guvernul pare să fie autoritar și distopice. Societatea este reglementată prin diferite “coduri”. Codul de titlul filmului Code 46 interzice “reproducerea incestuoasă genetic”, care poate să apară ca urmare a diferitelor tehnologii medicale care au devenit banal, cum ar fi clonarea.

William Geld (Tim Robbins), un investigator frauda de asigurare, este trimis la Shanghai pentru a intervieva angajații de la o companie cunoscută ca “Sfinxul”, care produce “acoperă”, aparent “include documente de asigurare”, dar care, de fapt, in Code 46, reglementează mișcările de oameni între orașe și “interior” și “exterior”. Misiune William este de a identifica angajații care sunt suspectate de forjare “acoperă”. După intervievarea numeroase angajați Sphinx, el identifică un lucrător tânăr pe nume Maria Gonzalez (Samantha Morton) ca falsificatorul. El este capabil să facă acest lucru, folosind o inginerie genetica “virus empatic” care îi permite să obțină informații de la oameni în cazul în care dezvăluie în mod voluntar ceva despre ei înșiși. Maria spune William că ea are același vis în fiecare zi de naștere: ea se deplasează cu metroul sa intalnesc pe cineva că nu poate identifica. Fiecare zi de naștere ea este o stație mai aproape de destinație ei, în cazul în care ea se așteaptă pentru a satisface persoana in Code 46. William este captivat de ea, și în loc de a transforma ei pe la securitate, el identifică un alt angajat ca falsificatorul.