Ciocănitoarea rusească – The Russian Woodpecker (2015)

Ciocănitoarea rusească – The Russian Woodpecker (2015) Documentar Online Subtitrat


Regia: Chad Gracia
Actori: Andrei Alexandrovich, Fedor Alexandrovich, Igor Alexandrovich
An: 2015
Gen: Documentare, Razboi
IMDB: 7.0


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Ciocănitoarea rusească – The Russian Woodpecker

The Russian Woodpecker, în regia lui Chad Gracia, este un documentar surprinzător care merge pe urmele teoriei conspiraționiste a unui excentric artist ucrainean, Fedor Alexandrovici, care susține că în spatele exploziei de la Cernobîl există un motiv întunecat, care implică serviciile secrete sovietice și o instalație militară poreclită „Ciocănitoarea rusească”, din cauza zgomotului constant emis.

Pasionat de literatura slavă, Chad Gracia a studiat limba rusă și a fost fondatorul proiectului Inverse Theater și director de dezvoltare la New Globe Theater din New York. Timp de câțiva ani, a produs ActorTips.com, un amplu proiect online dedicat actorilor în formare din lumea întreagă. Este co-autorul piesei „Gilgamesh”, alături de câștigătorul Premiului Pulitzer, Yusef Komunyakaa, și deține o companie financiară axată pe Orientul Mijlociu, The Gracia Group. The Russian Woodpecker este primul său film. Cineastul va răspunde întrebărilor la finalul proiecției din competiția Cinepolitica.

O victimă ucraineană a dezastrului nuclear de la Cernobîl descoperă un secret macabru şi trebuie să decidă dacă merită să-şi rişte viaţa pentru a-l dezvălui, în mijlocul revoluţiei şi războiului. Regizorul american Chad Gracia, câștigătorul Marelui Premiu al Juriului pentru documentar la Festivalul de la Sundance 2015, în secțiunea World Cinema, a fost prezent în România, la proiecția filmului său, The Russian Woodpecker, în cadrul festivalului Cinepolitica 2015.


Trailer Ciocănitoarea rusească – The Russian Woodpecker