Cinema Paradiso (1988)

Cinema Paradiso (1988) Film Online Subtitrat

Titlu original: Nuovo Cinema Paradiso
Regia: Giuseppe Tornatore
Actori: Salvatore Cascio, Marco Leonardi, Enzo Cannavale, Antonella Attili, Agnese Nano
Anul: 1988
Gen: Drama
Durata: 155 minute
IMDB: 8.5

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

La Roma, în anii 1980, celebrul regizor italian Salvatore Di Vita se întoarce acasă târziu într-o seară, în cazul în care prietena lui îi spune somnoros ca mama sa chemat să spună cineva pe nume Alfredo a murit. Salvatore shies mod evident din relații de angajament și nu a fost în satul natal al Giancaldo, Sicilia în 30 de ani. Ca prietena lui îl întreabă cine este Alfredo, Salvatore clipește înapoi la copilărie in filme online Cinema Paradiso.

Se află la câțiva ani după al doilea război mondial. în vârstă de șase ani, Salvatore este rautacios fiul, inteligentă a unei văduve de război. Poreclit Toto, el descoperă o dragoste pentru filme și își petrece fiecare moment liber la casa de film Cinema Paradiso. Deși ele încep inițial off în condiții tensionate, el dezvoltă o prietenie cu proiecționist paternă, Alfredo, care ia o strălucire băiat tânăr și de multe ori îl lasă să vizioneze filme Cinema Paradiso din cabina de proiecție. In timpul show, publicul poate fi auzit huiduieli atunci când există secțiuni lipsesc, cauzand filmele să sară dintr-o dată, ocolind un sarut romantic critic sau de a adopta. Preotul local a ordonat aceste secțiuni cenzurate, iar scenele șterse sunt îngrămădite pe podeaua din camera de proiecție. La început, Alfredo consideră Toto un pic de un parazit, dar în cele din urmă el învață Salvatore pentru a opera proiectorul de film.

Montajul se termină ca un foc la capturile casa film Cinema Paradiso (filmul de nitrat de foarte inflamabil a fost folosit de rutină la acel moment). Salvatore salvează viața lui Alfredo, dar nu înainte de unele bobine de film exploda în față lui Alfredo, lasandu-l in permanenta orb. Cinema Paradiso este reconstruit de către un cetățean oraș, Ciccio, care investeste sale câștigurile la loterie fotbal. Salvatore, dar un copil, este angajat ca noul proiecționist, ca el este singura persoană care știe cum să conducă mașini.

Despre un deceniu mai târziu, Salvatore, acum in liceu din Cinema Paradiso, este încă de operare a proiectorului de la Cinema Paradiso. Relația lui cu orb Alfredo a întărit, iar Salvatore arata adesea la el pentru ajutor – sfaturi pe care Alfredo distribuie de multe ori prin citarea filme clasice. Salvatore a experimentat cu folie, folosind o cameră video acasă, și le-a întâlnit, și capturat pe film, Elena, fiica unui bancher bogat. Salvatore curtează – și câștigă – inima Elenei, doar so pierdem din cauza dezaprobarea tatălui ei.

Ca Elena si familia ei se îndepărteze in Cinema Paradiso, Salvatore lasă oraș pentru serviciul militar obligatoriu. încercările sale de a scrie la Elena sunt inutile; scrisorile sale sunt returnate, neputând fi livrat. La întoarcerea sa din armată, Alfredo îndeamnă Salvatore să plece Giancaldo permanent, consiliere că orașul este prea mic pentru Salvatore pentru a găsi vreodată visele sale. Mai mult decât atât, bătrânul îi spune, o dată Salvadore pleacă, el trebuie să urmărească destinul său toată inima, niciodată privind înapoi și nu se întoarce, chiar pentru a vizita; el nu trebuie să cedeze în fața nostalgie sau chiar scrie sau se gândească la ele. Ei lacrimi îmbrățișa și Salvatore lasă oraș pentru a urmări viitorul său, ca un regizor.

Salvatore a ascultat Alfredo in filmul Cinema Paradiso, dar el se întoarce acasă pentru a participa la înmormântare. Deși orașul a schimbat foarte mult, acum el înțelege de ce Alfredo crezut că a fost important ca a plecat. văduva lui Alfredo îi spune că bătrânul a urmat succesele Salvatore cu mândrie, și el la lăsat ceva – o rolă de film nemarcată și scaun vechi, care Salvatore dată se afla pe a opera proiector. Salvatore află că Cinema Paradiso urmează să fie demolată pentru a face loc pentru un loc de parcare. La înmormântare, el recunoaște fețele multor oameni care au participat la cinema, când a fost proiecționist.

Salvatore întoarce la Roma in Cinema Paradiso. El veghează tambur lui Alfredo și descoperă că acesta cuprinde un montaj foarte special. Acesta conține toate scenele romantice preotul a comandat tăiate din filme; Alfredo au îmbinat secvențele împreună pentru a forma un singur film. Salvatore a făcut pace cu trecutul său.