Cinci minute în Rai – Five Minutes of Heaven (2009)

Cinci minute în Rai – Five Minutes of Heaven (2009) Film Online Subtitrat


Regia: Oliver Hirschbiegel
Actori: Liam Neeson, James Nesbitt, Anamaria Marinca
An: 2009
Gen: Drama, Thriller
IMDB: 6.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

<4hFDDCZAw0s/fmoh9" scrolling="no" frameborder="0" width="700" height="430" allowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true">


Sinopsis Five Minutes of Heaven

Filmul prezintă povestea a doi bărbați originari din același oraș irlandez, aflați în conflict din cauza unor probleme politice.

În anul 1975, în orașul Lurgan din Irlanda de Nord, un băiat în vârstă de 17 ani pe nume Alistair Little, membru al grupării extremiste Ulster Volunteer Force. Il împușcă în cap pe tânărul catolic în vârstă de 19 ani James Griffen, sub privirile îngrozite ale fratelui mai mic al acestuia – Joe Griffen. Capturat împreună cu alți trei complici la două săptămâni de la comiterea abominabilei crime, judecat și condamnat la 12 ani de închisoare.

Alistair Little este torturat de amintiri sumbre și dorește să își răscumpere greșeala ajutându-l pe Joe Griffen să își vindece rănile sufletești. La 33 de ani de la aceste evenimente, producătorii unei emisiuni de televiziune. Iși propun să prilejuiască o întâlnire între ucigaș și fratele victimei. Fără să bănuiască faptul că Joe Griffen intenționează să îl înjunghie pe Alistair Little. In direct și să se răzbune astfel pentru modul în care acesta i-a distrus familia.


Trailer Five Minutes of Heaven


Actriţa română Anamaria Marinca

Laureată cu premiul pentru cea mai bună actriţă a anului la Festivalul Internaţional al Filmului de la Stockholm, în 2007. Si cu premiul FIPRESCI pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de la Palm Springs în 2008, ambele pentru rolul Otilia. Din pelicula “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”. A regizorului Cristian Mungiu, actriţa Anamaria Marinca are o carieră internaţională de succes. Aceasta jucând şi în filmul “Furia: Eroi anonimi/ Fury” (2014), alături de Brad Pitt şi Shia LaBoeuf.

Actriţa a jucat, de asemenea, în “Furtuna/ Storm”, de Hans-Christian Schmid, lansat la Festivalul de Film de la Berlin din 2009. Cinci minute în rai/ Five Minutes of Heaven, alături de Liam Neeson şi James Nesbitt, dar şi în “Contesa însângerată”(2009), de Julie Delpy.

Printre producţiile TV la care Anamaria Marinca a lucrat se numără “Sex Traffic”, de David Yates. Pentru care a primit premiul BAFTA, în 2005, “Wallander”, în care a jucat alături de Kenneth Branagh. Dar şi recenta miniserie “The Missing”, nominalizată la Globurile de Aur şi premiile BAFTA.