Cidul – El Cid (1961)

Legendarul erou spaniol Rodrigo Diaz din Cidul – El Cid, reuseste sa-i alunge pe mauri din Spania, fara a se abate de la regulile onoarei cavaleresti.

Spania secolului al unsprezecelea era cotropita de mauri care-si facusera fortarete. El Cid, legendarul erou spaniol Rodrigo Diaz, reuseste sa-si invinga dusmanii in lupta. Deopotriva curajos dar si indurator, nobilul cruta vietile unor mauri invinsi, ceea ce atrage asupra sa invinuirea de tradator.

Acela care il acuza este, insa, tatal iubitei sale – iar in lupta ce urma firesc, ca raspuns a onoarei ce trebuia aparata, Gomez este ucis. Jimena, desi acceptase casatoria cu Rodrigo, se retrage la manastire, sfasiata intre indoiala si iubire.

El Cid reuseste sa-l invinga pe imparatul african ce invadase Valencia, iar locuitorii acestui tinut ii ofera tronul, acesta insa refuzindu-i. Este lovit de o sageata ratacita si cu ultimile puteri, eroul nostru ii convige pe luptatorii sai pentru o ultima lupta de alungarea maurilor din Spania. O drama romantica,un supererou, o iubire zbuciumata desfasurate pe fundalul razboiului dintre spanioli si mauri.


Regia: Anthony Mann
Actori: Charlton Heston, Sophia Loren, Raf Vallone
An: 1961
Gen: Aventura, Biografie, Drama
IMDB: 7.3


Cidul – El Cid (1961) Online Subtitrat