Chipuri locuri – Visages villages (2017)

Agnès Varda, una dintre cele mai importante figuri ale Noului Val francez, și fotograful și muralistul JR sunt coregizorii documentarului – road movie “Chipuri, locuri / Faces Places”. Cu toate că aparțin unor generații diferite, Varda (89 de ani) și JR (35 de ani) sunt suflete pereche, împărtășind pasiunea pentru imagini și maniera în care sunt create, prezentate și transmise mai departe.

Cei doi călătoresc prin mai multe sate din Franța, în camioneta lui JR transformată în studio foto, întâlnesc localnici, le descoperă poveștile și le transformă portretele în imense fotografii murale. Le expun pe case, hambare, fațade de magazine sau trenuri și scot la iveală umanitatea subiecților și pe cea proprie.

Documentarul Chipuri; locuri/Visages villages/Faces Places; semnat de Agnès Varda și JR; nominalizat la premiile Oscar 2018; va avea premiera în cinematografele românești pe 29 iunie; fiind distribuit de microFILM.

Agnès Varda; una dintre cele mai importante figuri ale Noului Val francez; și fotograful și muralistul JR sunt coregizorii documentarului – road movie „Chipuri; locuri/ Faces Places”. Cu toate că aparțin unor generații diferite; Varda (89 de ani) și JR (35 de ani) sunt suflete pereche; împărtășind pasiunea pentru imagini și maniera în care sunt create; prezentate și transmise mai departe.


Alt titlu: Faces Places
Regia: JR, Agnès Varda
Actori: Jean-Paul Beaujon, Amaury Bossy, Yves Boulen
2017
Gen: Documentare
IMDB: 7.9


Visages villages (2017) Online Subtitrat