Charleston (2017)

La câteva săptămâni după moartea soției sale, Ioana, și în seara în care împlinește 42 de ani, Alexandru are parte de un “cadou” cel puțin bizar: vizita mai tânărului Sebastian, care pretinde că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni… mai mult sau mai puțin. Charleston film romanesc online este povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, “format” din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi.

Sunt câteva idei care îi macină pe regizorii şi producătorii români. Mai întâi, că românilor nu le plac filmele româneşti. Apoi, că fără nişte premii importante promovarea şi distribuirea unui film în ţară este sabotată din faşă. Deşi există excepţii care contrazic categoric regula (Două lozuri este una dintre ele), o selecţie la un festival de categorie A pare să aibă o importanţă covârşitoare. Noi credem că lui Charleston, debutul în lungmetraj al Andrei Creţulescu proiectat luni în competiţia festivalului de la Locarno, această selecţie mai mult îi strică decât îi ajută. Iată mai jos atuurile filmului şi de ce ar putea fi el atractiv pentru public.

Şerban Pavlu îl interpretează pe Alexandru; un bărbat care îşi îneacă în alcool şi violenţă durerea provocată de moartea recentă a soţiei; Ioana (Ana Ularu); într-un accident de maşină. Solitar şi taciturn; Alexandru îşi petrece timpul printre sticlele goale de vin în apartamentul în care prezenţa Ioanei este în continuare puternică şi pare hotărât să nu mai revină printre apropiaţi. Până într-o seară când este vizitat de un bărbat mai tânăr; Sebastian (Radu Iacoban); care îi spune că a fost iubitul Ioanei în ultimele ei cinci luni de viaţă. Şocanta dezvăluire este punctul de început al unei interesante; volatile relaţii; dar şi un mijloc de a explora două psihologii diferite şi modul cum fac ele faţă unei traume.


Regia: Andrei Cretulescu
Actori: Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Victor Rebengiuc, Ana Ciontea, Gabriela Popescu, Dorian Boguta
An: Filme Online 2017
Gen: Comedie, Drama, Romanesti
IMDB: 8.0


Charleston (2017) Online