Cernobîl – Chernobyl (2019)

Jared Harris („The Terror’, „Mad Men’) in serialul Cernobîl – Chernobyl (2019) online subtitrat, joacă rolul principal în această co-producție între HBO și Sky Atlantic, care spune povestea dezastrului de la Cernobîl, din aprilie 1986. Harris îl interpretează pe Valery Legasov, omul de știință sovietic desemnat să investigheze accidentul.

Din distribuție fac parte și Stellan Skarsgård și Emily Watson. Seria spune povestea reală a oamenilor curajoși care s-au sacrificat pentru a salva Europa de la dezastru. Această catastrofă este una dintre cele mai îngrozitoare create de mâna omului din istorie. Seria a fost filmată la începutul lui 2018 în Lituania.

Cernobîl - Chernobyl (2019) Online


Regia: Craig Mazin
Actori: Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson
An: 2019
Gen: Seriale Online, Drama, Istorice
IMDB: 9.7


Chernobyl (2019) SEZONUL 1 Online Subtitrat:

S01E01:

S01E02:

S01E03:

S01E04:

S01E05:


Trailer


Emily Watson si miniseria HBO Cernobîl

Cernobîl - Chernobyl (2019) Online Subtitrat in Romana

Pe 26 aprilie 1986, în centrala nucleară Chernobyl (2019) din Ucraina, Uniunea Sovietică, a avut loc o explozie masivă care a eliberat material radioactiv de-a lungul Belarusiei, Rusiei și Ucrainei, ajungând până la țările scandinave și din Europa de Vest.

Cernobîl, noua miniserie din cinci părți, co-producție HBO/SKY, este disponibilă pe HBO și HBO GO. Miniseria spune povestea dramatică a accidentului nuclear din 1986, una din cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie, și a oamenilor curajoși care au făcut sacrificii incredibile pentru a salva Europa de un dezastru de neimaginat. Emily Watson este Ulana Khomyuk, o fiziciană hotărâtă să elucideze misterul care a condus către dezastrul de la Cernobîl. Miniseria a fost filmată în Vilnius, Lituania.

Iată un interviu cu actrița din Chernobyl (2019), pus la dispoziția cititorilor de către HBO România.

Cine este personajul pe care îl joci în această tragedie?

Emily Watson: Ulana Khomyuk – personaj rezultat din contopirea mai multor oameni de știință care au existat în realitate. Ea lucrează la Institutul de Energie Nucleară din Belarus, deci e departe, dar se pornesc alarmele și realizează de unde vin radiațiile. E foarte deșteaptă și determinată și realizează că modul în care se încearcă stingerea incendiului ar putea provoca o a doua explozie. Pleacă cu mașina la Cernobâl, îi convinge, și devine un membru de încredere al echipei. Personajul lui Jared Harris îi cere să afle de unde a început totul. Lucrurile iau o turnură periculoasă când Ulana începe să dea peste materiale cenzurate și realizează că au existat erori încă din faza de design.

Craig Mazin, scenaristul, a spus că a scris rolul cu tine în gând…

Emily Watson: Ceea ce mă flatează! Cred că e unul dintre mulții oameni păcăliți de aerul meu de persoană inteligentă. (râde) Dar a fost o provocare plăcută să joc un personaj care, într-o societate ca aceea, renunță să fie precaută și spune adevărul atunci când e interzis să faci asta. Cred că ceea ce a scris Craig e foarte credibil și puternic.

Ai făcut ceva cercetări despre subiect?

Emily Watson: Am citit istoria Belarusului și am realizat că, probabil, era cel mai periculos loc în care să trăiești în secolul XX. Unul dintre filmele pe care Johan Renck a insistat să le vedem a fost „Come and See” – un film rusesc din anii ’80 despre un sat din Belarus în care intră naziștii. Ce fac acolo e de-a dreptul devastator. Personajul meu ar fi fost doar un copil, dar ar fi crescut, automat, în traumă și dezumanizare. Ca să supraviețuiești, trebuie să fii foarte puternic..

Cum a fost colaborarea cu Jared Harris și Stellan Skarsgard?

Emily Watson: Am lucrat cu Stellan la „Breaking Waves”, filmul meu de debut, și a fost o experiență profundă. Mi-a dat sfaturi extrem de valoroase care au rămas cu mine de-a lungul carierei. Primele noastre duble împreună au fost stranii din pricina acestei prime colaborări, dar apoi ne-am simțit ca niște vechi prieteni. Cu Jared m-am înțeles din prima. Am coborât într-o dimineață în holul hotelului – și el era deja acolo – trebuia să repetăm și, în loc de asta, ne-am pus pe râs și am întârziat. Altfel, e foarte ambițios și foarte dur cu sine însuși.

Cum a fost colaborarea cu Johan Renck?

Emily Watson: E foarte scandinav, ceea ce e grozav. Are resurse nelimitate de energie, e mereu disponibil, mereu pozitiv, și foarte sigur pe el apropo de ce își dorește. Își asumă riscuri și face lucrurile într-un mod interesant, dar nu se complică. De multe ori am terminat mai devreme pentru că știa exact ce vrea să facem. Fiecare zi a fost distractivă.

Mai are Cernobâlul relevanță azi, sau e doar parte a istoriei?

Emily Watson: Este vorba despre acceptarea adevărului și despre ce este energia nucleară și cum o controlăm. Sunt subiecte de mare importanță, foarte relevante și actuale. Cred că este o producție foarte necesară.