Ce-şi doresc bărbaţii – What Men Want (2019)

Ali Davis din filmul Ce-şi doresc bărbaţii – What Men Want online subtitrat, este un agent sportiv de succes, care este în mod constant exclusă de către colegii ei bărbați. Atunci când Ali primește o promovare bine meritată, ea se întreabă ce altceva trebuie să facă pentru a reuși într-o lume a bărbaților.

Cu toate astea, ajunge să obțină un avantaj neașteptat asupra: începe să le audă gândurile. Cu noua ei putere, Ali se străduiește să-și depășească colegii în timp ce concurează pentru a semna un contract cu următorul superstar al baschetului. Insă provocările pe care trebuie să le parcurgă îi vor testa relația cu cei mai buni prieteni și cu un potențial nou interes amoros.

Ce-şi doresc bărbaţii - What Men Want (2019) Online Subtitrat in Romana


Regia: Adam Shankman
Actori: Taraji P. Henson, Kristen Ledlow, Josh Brener
An: 2019
Gen: Comedie, Fantezie, Romantice
IMDB: 4.7


What Men Want (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review

Bazată evident pe comedia What Women Want, un hit de pe vremea când Mel Gibson nu se îmbăta şi nu profera comentarii antisemite oricui îi vâra o cameră de luat vederi în faţă, comedia What Men Want îşi sabotează în faşă mesajul feminist, dar ar putea să-şi distreze spectatorii cu glumele fără perdea şi mai ales cu energia debordantă a lui Taraji P. Henson.

Această actriţă pe care românii au putut-o vedea anul trecut şi în action-ul Proud Mary o interpretează pe Ali, unica femeie din echipa unei firme de impresariat sportiv. Mereu în competiţie cu colegii ei bărbaţi, Ali supralicitează cu agresivitatea şi lipsa de scrupule, ceea ce o face nepopulară în birou, iar rezultatul este că an de an i se refuză să devină partener în companie. În urma unui concurs de împrejurări, Ali începe să audă gândurile bărbaţilor, iar asta ar putea să devină atu-ul avansării ei în carieră. Sau să i-o distrugă complet.

What Men Want este acel tip de film văzut de nenumărate ori, în care personajul principal aflat în impas în carieră sau viaţa personală trebuie să se schimbe pentru a putea merge mai departe. Cel mai bizar lucru la premiera de vineri este că vorbeşte despre emanciparea unei femei, dar cu o premisă complet nefeministă: Ali îşi recapătă stima de sine şi obţine respectul celor din jur numai după ce face ce vor bărbaţii! Este probabil cel mai amuzant aspect al filmului…

Regizor este Adam Shankman, care şi-a salvat cariera cu simpaticul Hairspray, după uitabilele The Wedding Planner, Cheaper by the Dozen sau The Pacifier/Bona de la forţele speciale, nu neapărat un vârf al carierei lui Vin Diesel. Din păcate scenariul scris de un batalion de scenarişti – atât de mulţi, încât unii probabil au participat cu o singură replică – nu îl ajută prea mult, acesta împingând-o inexorabil pe Ali spre obligatoria şi previzibila lecţie de viaţă.

Chiar dacă scenariştii se chinuie din răsputeri să o facă pe Ali antipatică în prima jumătate a filmului şi mai că reuşesc, interpretarea entuziastă a lui Taraji P. Henson o aduce pe protagonistă de pe buza prăpastiei şi te îndeamnă să evaluezi mesajul filmului, acela că orice neajuns are şanse de rezolvare printr-o schimbare de perspectivă şi că uneori a juca după regulile celorlalţi nu este suficient pentru a avea succes. Înconjurată de falsitate şi minciună, Ali ajunge cumva să aprecieze adevărul şi să-i respecte pe ceilalţi, ceea ce ar putea face publicul să meargă acasă cu ceea ce englezii numesc “food for thought”.

What Men Want beneficiază şi de câteva apariţii în roluri secundare, precum Max Greenfield, intepretul lui Schmidt, cel mai savuros personaj din serialul New Girl, sau Kellan Lutz, devenit un idol al adolescentelor în franciza Twilight şi aproape dispărut de pe marele ecran după costisitorul eşec The Legend of Hercules. Nu mai spunem decât că aici Lutz interpretează un rol emblematic pentru abordarea explicită şi ireverenţioasă a scenariului: Captain Fucktastic.