Ce lume vesela (2003)

Ce lume vesela (2003) Film Romanesc Online


Regia: Malvina Ursianu
Actori: Tamara Cretulescu, Florin Piersic Jr., Tania Popa
An: 2003
Gen: Drama, Romanesti
IMDB: 6.4Sinopsis Ce lume vesela

Filmul “Ce lume vesela” … incheie o tetralogie cinematografica inceputa cu “Pe malul stâng al Dunarii albastre” si continuata cu “Figurantii”. Si “Aici nu mai locuieste nimeni”, filme ce alcatuiesc o varietate de portrete. Compunând laolalta o fresca a societatii românesti pe parcursul a cinzeci de ani. Intre fiecare dintre aceste filme intervin pauze de istorie ca un fel de cortine care le separa in timp. Ultimul “Ce lume vesela”… al carui generic contine si un motto: “Ce vesela trecere, ce trista petrecere”, este realizat de altfel ca si celelalte. In cheie tragi-comica si se petrece in aceasta epoca actuala pe care noi toti continuam sa o speram “de tranzitie”.

Distributia cuprinde nume de marca ale scenei si filmului românesc, unele dintre ele in roluri surpriza. Printre mai vechii colaboratori ai regizoarei mentionam pe Tamara Cretulescu, Ioan Niciu, Tania Popa si Eusebiu Stefanescu. Alaturi de ei Ilinca Goia, Silviu Petcu si nu in cele din urma Florin Piersic Jr. un talent cu radacini adânci in teatrul românesc printr-o dubla si stralucita filiatie artistica dar aducând la lumina o remarcabila personalitate proprie.

Case , apartamente – Probleme , solutii : proprietar batran nu vinde o proprietate la timp si un binevoitor , sau samsar obtine dreptul de a administra proprietatea , si sa foloseasca kiar si numele .. Nu toata lumea este potrivita sa fie proprietar . Unii mai bine traiesc in kirie !?

Dece femeile , mai ales cele cu studii superioare cum este stomatoloaga din filmu asta , cand vad cum este ucis un porc refuza sa mance carne , iar cat timp cumpara carne din frigidere si congelatoare , sunt carnivore convinse , care nu pot sa renunte nici macar o zi la carne ?