Cavalerul Pardaillan – Le Chevalier de Pardaillan (1962)

Cavalerul Pardaillan – Le Chevalier de Pardaillan, o protejeaza pe Violeta, fiica contelui d’Etraigues, impotriva ducelui de Guise. El lupta astfel impotriva celui din urma, in favoarea viitorului rege Henric al IV-lea.

Oamenii ducelui de Guise au ordin să o cumpere de la bulibașă pe frumoasa ţigăncușă Violetta. Chiar dacă acesta acceptă, Samson și Picouic vor încerca să se opună. În ajutorul Violettei vor sări și ducele Charles d’Angouleme(care o recunoscuse în ea pe Isabelle d’Entraiguese dispărută în timpul masacrului din noaptea sfântului Bartolomeu) și cavalerul Pardaillan(chemat de La Furcaude).

Chiar dacă depășiţi numeric Pardaillan și Angouleme vor reuși să o ducă pe Violetta la casa castelul celui din urmă. Chiar dacă ducele de Guise aspira să devină rege, fiind hotărât să divorţeze și să se recăsătorească cu prinţesa Fausta Borgia el nu va renunţa la dorinţa de a o avea pe Violetta în mâinile lui. Intriga politică(din care nu va lipsi nici tentativa de asasinat), povestea de dragoste dintre Pardaillan și Violetta, dar și gelozia Faustei se vor îmbina într-o poveste antrenantă.


Titlu Engleza: Clash of Steel
Regia: Bernard Borderie
Actori: Gérard Barray, Gianna Maria Canale, Michèle Grellier
An: 1962
Gen: Actiune, Aventura, Drama
IMDB: 5.8


Le Chevalier de Pardaillan (1962) Online Subtitrat


Trailer