Castle Rock (2018)

Bazat pe poveştile semnate de scriitorul Stephen King, serialul plaseaza în oraşul fictiv Castle Rock un amestec misterios şi întunecat de personaje şi teme specifice autorului King. Noul serial HULU se bazează pe poveștile horror ale lui Stephen King, iar persoanje din ficțiunile celebrului scriitor vor rătăci și se vor intersecta prin orașul Castle Rock. Noul trailer se concentrează pe personajul interpretat de Bill Skarsgård (care a jucat și în It), care apare în mod misterios în penitenciarul Shawshank.

Avocatul său, jucat de André Holland (Moonlight), este chemat să rezolve situația, dar este din ce în ce mai clar că totul are un substrat mai sinistru. În timpul investigației sale, Holland va descoperi tot felul de piste care fac trimitere la creațiile lui King: IT, Needful Things, Cujo etc.

Primele trei episoade sunt disponibile astazi și m-am trezit de dimineata doar ca sa vad noul serial. Acesta este cel mai intrigant, captivant, nituit, palpitant, serial ce se joaca cu mintea ta, pe care le-am urmărit vreodată. Castle Rock te va atrage în mintea lui Stephen King și nu te va lăsa să pleci. Referințele la cărțile lui King sunt perfecte și bine puse împreună. Linia de poveste este absolut uimitoare. Nu credeam că o emisiune TV ar putea să depășească Stranger Things sau The Walking Dead, dar acest serial cred ca va fi mai bun.


Regia: Sam Shaw, Dustin Thomason
Actori: Melanie Lynskey, Ann Cusack, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Bill Skarsgård, Sissy Spacek
An: 2018
Gen: Seriale Online, Drama, Fantezie, Groaza
IMDB: 7.7


Castle Rock SEZONUL 1 Online Subtitrat:

S01E01

S01E02

S01E03

S01E04

S01E05

S01E06

S01E07

S01E08

S01E09

S01E10

Castle Rock SEZONUL 2 Online Subtitrat:

S02E01.Let.the.River.Run

S02E02.New.Jerusalem

S02E03.Ties.that.Bind

S02E04.Restore.Hope

S02E05

S02E06

S02E07

S02E08

S02E09

S02E10


Review Castle Rock (2018)

Acţiunea are loc în oraşul fictiv Castle Rock, din statul american Maine, fundalul multora dintre scrierile lui King. În 1991, un puşti de culoare este găsit pe lacul îngheţat de lângă oraş, la zece zile de la dispariţia sa din casa părinţilor adoptivi. Puştiul, Henry Deaver, nu îşi mai aminteşte unde şi-a petrecut aceste zile. În prezent, deci 27 de ani mai târziu, într-o zonă dezafectată a închisorii Shawshank este descoperit un tânăr (Bill Skarsgård) ţinut captiv într-o cuşcă. Nimeni nu ştie cine este şi ce caută acolo, iar primele cuvinte pronunţate de acesta, “Henry Deaver”, provoacă stupoare printre gardienii provenind din Castle Rock. Cum puştiul dispărut în 1991 este în prezent avocat, misteriosul prizonier va deveni clientul acestuia, o relaţie ce va sta la baza luptei între bine şi rău din orăşel.

Încă din primul episod al serialului sunt evidente două trimiteri cu bătaie lungă în universul Stephen King. Mai întâi trimiterea la The Shawshank Redemption, film care ocupă în continuare locul întâi în topul imdb al celor mai bune producţii din istorie. Apoi cei 27 de ani, referire la teribilul ciclu malefic din megahitul It. Acest ciclu şi alegerea lui Skarsgård, care l-a jucat pe clovnul Pennywise în ecranizarea de anul trecut, pentru interpretarea misteriosului rol denumit scurt The Kid sugerează foarte repede că tocmai l-am întâlnit pe antagonistul serialului, dar scenariul nu se va grăbi să ofere informaţii despre el.

Creat de Sam Shaw şi Dustin Thomason (cunoscuţi în special pentru serialul Manhattan), produs de J.J. Abrams şi scris de însuşi Stephen King, Castle Rock captivează cu o atmosferă mai mult decât sumbră şi convingerea că la fiecare pas ceva rău, supranatural sau nu, se poate întâmpla. Castle Rock este un oraş blestemat, ca şi mai cunoscutul Derry, iar pedeapsa sa este tocmai această prezenţă malefică ce poate distruge destine cât ai bate din palme. “Intră în orice casă din oraş… fiecare centimetru este pătat de păcatul cuiva”, spune Dale Lucy (Terry O’Quinn), directorul închisorii Shawshank, înainte de a se sinucide brutal. Este o premisă omniprezentă în It şi refolosită eficient pentru Castle Rock.

Pe unii spectatori i-ar putea irita ritmul lent al acţiunii şi zgârcenia cu care scenariul dezvăluie noi elemente, noi personaje sau noi detalii din istoria acestora. Castle Rock nu se grăbeşte să-şi arate aşii din mânecă, dar atmosfera, interpretările convingătoare şi promisiunea că în curând vei înţelege ce se întâmplă în încercatul oraş cu siguranţă te vor face să revii episod după episod. În acest moment au fost difuzate cinci din cele zece episoade ale primului sezon, Castle Rock putând fi văzut în România pe platforma HBO Go.

De fapt, Castle Rock are o coloană vertebrală comună cu Sharp Objects (cronica noastră aici), noul serial HBO. Chiar dacă prezenţa malefică din cele două producţii diferă, ambele au un protagonist bântuit de propriul trecut care revine în oraşul de baştină, unde nu va întârzia să descopere un omniprezent schelet în dulap. Diferenţa notabilă este că Sharp Objects preferă o abordare psihologică, iar Castle Rock una supranaturală şi ceva ne spune că, dacă ar fi să aleagă între cele două seriale, mulţi spectatori ar alege Castle Rock, pentru că producţia Hulu reuşeşte mult mai repede să implice publicul în misterul său. Sperăm doar ca scenariul următoarelor cinci episoade să ofere şi răspunsuri, nu doar să creeze noi întrebări.


Trailer


Online Subtitrat

Bazat pe poveştile semnate de scriitorul Stephen King, serialul plaseaza în oraşul fictiv Castle Rock un amestec misterios şi întunecat de personaje şi teme

Product In-Stock: https://schema.org/InStock

Editor's Rating:
5