Casa spiritelor – Winchester (2018)

Casa spiritelor – Winchester online subtitrat incearca sa fie un horror cerebral si retinut. Reuseste sa aduca pe ecran poate cea mai sinistra casa dintre toate cate au facut subiectul vreunui horror. Sentimentul angoasant pentru spectator incepe chiar dinainte de a intra in casa. Din exterior, conacul nu e o paragina ramasa de prin razboiul de secesiune. Este o cladire eleganta, chiar daca labirintica, una construita de personajul real al doamnei Sarah Winchester si care este pastrata si astazi (paradoxal, casa ingrijita are un aer mult mai inspaimantator decat conacele paraginite).

La ordinele proprietarei, echipe de muncitori construiesc sau modifica zi si noapte o cladire impozanta de sapte etaje si sute de camere care, pentru straini, arata ca un monument monstruos fondat pe nebunia unei femei indurerate. Regizorii Michael si Peter Spierig a filmului Casa spiritelor – Winchester ne ofera o panorama a casei si imagini de deasupra pentru a intelege amploarea lucrarilor si viermuiala ce caracterizeaza locul. Dar, odata intrati in casa, descoperim un soi de barlog labirintic.

Casa spiritelor - Winchester (2018) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Casa spiritelor
Regia: Michael Spierig, Peter Spierig
Actori: Helen Mirren, Sarah Snook, Jason Clarke
An: 2018
Gen: Biografie, Drama, Fantezie
IMDB: 5.4


Winchester (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review

E greu pentru un horror să inoveze iar Winchester are de depăşit acest obstacol. Publicul va avea parte de jump-scares, o casă bântuită, posedaţi, dar mai ales un comentariu la adresa armelor de foc.

Dacă monştri descărnaţi care apar din întuneric sunt un loc comun al filmelor de groază și apar și aici, mai sinistră e reputaţia armelor de foc marca Winchester, elementul comun al spiritelor care bântuie casa din film, al averii familiei şi mai ales latura nefastă a civilizaţiei Statelor Unite: crimele cu arme de foc. Momentul premierei filmului este o coincidenţă tristă cu masacrul din Florida, în care uşurinţa de a obţine arme de foc a făcut posibilă tragedia.

Winchester încearcă să fie un horror cerebral şi reţinut. Reușește să aducă pe ecran poate cea mai sinistră casă dintre toate câte au făcut subiectul vreunui horror. Sentimentul angoasant pentru spectator începe chiar dinainte de a intra în casă. Din exterior, conacul nu e o paragină rămasă de prin războiul de secesiune: este o clădire elegantă, chiar dacă labirintică, una construită de personajul real al doamnei Sarah Winchester şi care este păstrată şi astăzi (paradoxal, casa îngrijită are un aer mult mai înspăimântător decât conacele părăginite). La ordinele proprietarei, echipe de muncitori construiesc sau modifică zi și noapte o clădire impozantă de șapte etaje și sute de camere care, pentru străini, arată ca un monument monstruos fondat pe nebunia unei femei îndurerate. Regizorii Michael și Peter Spierig ne oferă o panoramă a casei și imagini de deasupra pentru a înțelege amploarea lucrărilor și viermuiala ce caracterizează locul. Dar, odată intrați în casă, descoperim un soi de bârlog labirintic.

Senzația de sufocare e dată de cadrele strânse preferate de frații regizori. Angoasa, pe de altă parte, e dată de faptul că rareori vezi extremitățile camerelor unde are loc acțiunea. Helen Mirren conturează un personaj interesant, mult mai profund – şi aparent mai raţional – decât personajul real şi decât prima impresie pe care o trezeşte.

Se pare că Sarah nu construiește pentru ea, pentru urmașii ei sau pentru doctorul Eric Price (Jason Clarke) venit să-i evalueze sănătatea mintală. Construiește o închisoare sau, după caz, un azil pentru fantomele celor care au fost răpuși de armele Winchester…