Casa Rusia – The Russia House (1990)

Casa Rusia – The Russia House (1990) Film Online Subtitrat


Regia: Fred Schepisi
Actori: Sean Connery, Michelle Pfeiffer, Roy Scheider
An: 1990
Gen: Drama, Romantice, Thriller
IMDB: 6.1


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Casa Rusia – The Russia House

Dupa o vizita in Rusia, un editor britanic este contactat de serviciile secrete deoarece o rusoaica pe nume Katya dorea sa-i inmaneze un manuscris. Care continea secrete militare ale Rusiei. Acest manuscris fiind interceptat, editorul va fi folosit pentru a se afla veridicitatea insemnarilor.

Premisele erau cat se poate de incurajatoare: prezenta pe generic a doi actori foarte importanti, in mare voga la Hollywood in acea perioada. Anume Sean Connery si Michelle Pfeiffer, faptul ca autor al romanului ecranizat e John Le Carre. Cel care a scris un alt roman pe care l-am citit recent si mi-a placut destul de mult, anume “Jocul”. Nu stiu cum a fost perceput filmul la vremea respectiva insa acum cand l-am vizionat. La mai bine de un sfert de veac de la premiera pe marile ecrane, mi s-a parut prafuit, datat si nu neaparat din cauza contextului istoric. Sa fie de vina regizorul, sa fi fost romanul lui Le Carre mai putin reusit?

Poate ca amandoua sunt valabile pentru ca lui Connery si Pfeiffer e greu sa le reprosezi ceva, Michelle chiar a fost nominalizata la “Globul de aur” datorita interpretarii sale nuantate a eroinei discrete din rolul principal feminin.