Capitanul Webb – Captain Webb (2015)

Capitanul Webb – Captain Webb (2015) Film Online Subtitrat


Regia: Justin Hardy
Actori: Warren Brown, Steve Oram, Georgia Maguire
An: 2015
Gen: Drama
IMDB: 5.6


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Capitanul Webb – Captain Webb

În anul 1875, căpitanul Matthew Webb a supraviețuit vânturilor năprasnice, curenților, înțepăturilor de meduze, reușind să înoate de la Dover până la Calais. Urmează povestea unui erou britanic care, din păcate, a căzut pradă uitării. Este vorba despre căpitanul Webb, prima persoană care în anul 1875 a traversat înotând Canalul Mânecii.

Echipat cu o mustață, doze de Brandy și un costum de baie din fire de lână, el a reușit această memorabilă performanță. Această cursă a durat 21 de ore și 45 de minute, măsurând 39 de mile (64 de kilometri). Iar la finalul ei Matthew Webb a devenit primul om care a cucerit înotând Canalul Mânecii. Prin comparație, până astăzi sunt mult mai mulți oameni care s-au încumetat să urce muntele Everest. Decât să înoate cu succes peste Canalul Mânecii.

Design-ul filmului este bun, o piesă perioadă, dar nu lipsit de strălucire și de obicei statică a epocii victoriene. Hainele sunt distractive, și anume cu profesorul Beckwith dând culoare si excentricitatea la departamentul de costume. Ideea de înot este ceva ce pare acum de zi cu zi, dar atunci devine evident că oamenii nu au fost folosite pentru ideea de scufundarea în H2O și medalia pentru salvarea unui marinar căzută nu a fost prea o realizare eroică; așa cum spune filmul, marinarii au pierdut pe mare ar trebui să învețe cum să se înece în mod pașnic pentru a salva navele de cotitură înapoi pentru a le ajuta. Severi, dar ai putea înțelege acest raționament. Ea nu arata intotdeauna ca un set de film în urmă cu peste 100 de ani, dar apoi anumite momente să vă amintiți că este bazat în 1800.


Trailer Capitanul Webb – Captain Webb