Camera Morţii – The Chamber (1996)


Camera Morţii – The Chamber (1996) film online subtitrat

Regia: James Foley
Actori: Chris O’Donnell, Gene Hackman, Faye Dunaway
Anul: 1996
Gen: Thriller, Drama
Durata: 113 minute
IMDB: 5.9

Există un mod neplăcut în care “Camera Morţii” și anterior thriller John Grisham, “A Time to Kill”, persista peste rasismul și ura limba caracterelor lor. Da, personajele rasiste sunt ticăloși. Dar lucrurile urâte care le spun persista în aer, acolo pentru a fi admirate de oricine pe lungimea de undă lor.

Orice subiect, inclusiv rasismul, poate fi materialul legitim al unui film “Camera Morţii”. Dar eu nu sunt fericit când văd răni adânci în societatea noastră fiind deschis pentru scopuri de divertisment. “Camera” nu este un film serios despre ceva, și așa mai departe atunci când personajele sunt lăsate să declama pe larg despre ura lor de afro-americani si evrei, repetând clișeele motivate de ură cele mai josnice, ce primesc de la ecranul nu este pur și simplu un dialog, dar difuzarea limbii periculoase.

Limbă, uneori, acuzat rasial joacă un rol de apărat, așa cum a făcut într-un film atent care sa ocupat de tensiunea dintre gangsteri de origine italiană și evreiască lui Martin Scorsese “Casino”,. Dar, în cele două filme Grisham acest an, primesc greață sentimentul că rasa ura este de lucru ca un condiment pentru a adăuga condiment la povești sala de judecată cufundata in alt mod. Asta e valabil mai ales pentru că ticăloși în fiecare film (interpretat de Kiefer Sutherland în “A Time to Kill” și Gene Hackman și Raymond Barry în “Camera Morţii”) sunt personajele cele mai colorate, copleșitoare mai multe eroii pietonale jucat de Matthew McConaughey și Chris O’Donnell.

“Camera Morţii” spune povestea unui tânăr avocat din Chicago pe nume Adam Hall (O’Donnell), care vrea să meargă în jos de Sud să se ocupe de recursul de un criminal condamnat la moarte. Criminalul, un membru numit Klan Cayhall (Hackman), a fost condamnată de a porni o bombă în birourile un avocat evreu drepturilor civile. Doi fii tineri avocatului au fost uciși; el a fost mutilat și mai târziu sinucis. Ce film dezvăluie destul de repede este că Adam Hall este nepotul lui Cayhall. Tatal lui Adam, de asemenea, sa sinucis – poate din cauza violențelor el a urmarit Cayhall efectua.