Câinii războiului – The Dogs of War (1980)

Câinii războiului – The Dogs of War (1980) film online subtitrat

Regia: John Irvin
Actori: Christopher Walken, Tom Berenger, Colin Blakely
Anul: 1980
Gen: Actiune, Aventura, Drama
Durata: 118 minute
IMDB: 6.3

Jamie Shannon (Christopher Walken) este un soldat condimentată care a folosit abilitățile sale honed în Vietnam pentru a deveni un mercenar de renume. La scurt timp după întoarcerea acasă de la un război violent în America Centrală, el este abordat de către membrii unei societăți britanice de a investiga General Kimba, liderul mic națiunii africane de Zangaro. Oamenii de afaceri vor să știe dacă regimul Kimba lui este stabilă. Compania este dornic de a exploata resursele naturale unele anonime din țară, și vreau să știu dacă pot lucra cu Kimba.

Regizor de film John Irvin lui se simte ca un din zilele din urmă de producție New Hollywood in Câinii războiului, deoarece se concentrează mai puțin pe emoții ieftine. Rezultatul este o declarație conștientă cu privire la pericolul de amestec corporative nereglementat în politica din lumea a treia. Evenimente filmului poate fi fictiv, dar imita acțiunile întreprinse de interese corporatiste majore în continentul african. Într-un sens, Jamie Shannon & echipa lui sunt la fel de mult marionete ale acestor interese ca warlords africani care iau mită lor. Pe parcursul filmului, Shannon pare să vină la această realizare, dar într-un act rar de eleganta pentru o producție la Hollywood, nu există discursuri pronunțate grele sau predici. Acest mesaj este transmis în loc prin acțiuni și manierisme personajului său. În timp ce alte filme ale perioadei de timp portretizat de soldați ca hulks musclebound, Walken foloseste cadru sa deșirat și viclean strategic caracterul său de a câștiga a doua zi. Ei bine, că și ochii nebun, nebun …

Filmul Câinii războiului poate simti un pic prea episodic în executarea sa. Nu a fost necesara pentru a petrece atât de mult din primul act care arată Shannon investigarea Zangaro. Ei ar fi putut reduce cu ușurință acest jos în interesul concizie. Cu care a spus, de îndată ce Shannon începe să se adune echipei sale, în actul al doilea, și în cele din urmă să înceapă misiunea, ritmul preia, și se mișcă de-a lungul filmului, la un clip foarte frumos.