Bohemian Rhapsody (2018)

Filmul Bohemian Rhapsody (2018) online subtitrat este o cronica a anilor care a dus la aparitia legendarei trupe Queen la concertul Live Aid din 1985.

Bohemian Rhapsody este un proiect de lunga durata, care a avut o serie de schimbari in actorii de varf. Cand a fost vorba de inceperea filmarilor si de regizori, tonul filmului continua sa se intoarca inapoi in primele lor zile, exact cum sunt pe cale sa inceapa captivantul lor concert Live Aid.

Freddie Mercury, dupa cum s-a redenumit el insusi, ca fiind un manipulator de bagaje, ii urmareste pe Brian May si Roger Taylor cum canta intr-un bar. Apoi se ofera sa devina cantaretul lor principal cand fostul cantaret principal al lor schimbase trupa.

Din acest moment, filmul Bohemian Rhapsody se transforma si arata primele lor zile si cum vor deveni una dintre cele mai mari trupe din lume. Trupa pastreaza recordul pentru cel mai mare concert public platit. John Deacon, mereu cel mai reclus membru al formatiei, apare doar ca basist si nu are de facut prea multe lucruri.

Bohemian Rhapsody (2018) Online Subtitrat in Romana


Regia: Bryan Singer
Actori: Rami Malek, Lucy Boynton, Joseph Mazzello
An: 2018
Gen: Biografie, Drama, Muzicale
IMDB: 8.1


Bohemian Rhapsody (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review

Povestea începe în 1971, când Farrokh Bulsara, născut în Zanzibar şi ajuns în Londra împreună cu familia în adolescenţă, îşi petrece zilele cărând valize la aeroportul Heathrow. Ritmul se schimbă serile, când, îmbrăcat în ţinute fanteziste, vizitează cluburile londoneze. Asistă la concertele trupei Smile şi, când vocalistul părăseşte trupa, îi abordează pe chitaristul Brain May şi bateristul Roger Taylor. Aşa se naşte Queen, iar Bohemian Rhapsody continuă arătând momentele principale din istoria trupei, trecând în revistă, mai degrabă şcolăreşte, hiturile acesteia şi naşterea lui Freddie Mercury.

Regizat de Bryan Singer şi, după concedierea sa de către studiourile Fox cu o lună înainte de sfârşitul filmărilor, de Dexter Fletcher (Eddie the Eagle), Bohemian Rhapsody face câteva alegeri surprinzătoare în legătură cu aspecte importante ale vieţii lui Mercury. Este mai mult decât neaşteptat ca un film biografic despre această figură emblematică pentru comunitatea LGBT să sugereze că artistul şi-a descoperit homosexualitatea abia după ce formaţia Queen a devenit celebră în toată lumea. Relaţia lui heterosexuală cu iubita din tinereţe, Mary (Lucy Boynton), ocupă un spaţiu mult prea mare în structura scenariului, iar aventurile homosexuale sunt mai degrabă sugerate. Este îmbucurător, măcar, că filmul nu evită detaliile legate de sănătatea starului, deşi le foloseşte exclusiv ca motor pentru prezenţa sa magnetică pe scenă.

În ciuda multelor probleme de scenariu şi a repetării insistente a unor stereotipuri (“Nu am să-mi compromit viziunea”), Bohemian Rhapsody compensează cu omagierea atentă a hiturilor formaţiei. Da, pe alocuri filmul pare a se mulţumi să fie un “best of” Queen, iar în unele scene este amuzant să se sugereze că Mercury nu avea nevoie decât să se aşeze la pian pentru a compune pe loc un hit exact în forma pe care o va avea pe următorul album al formaţiei, dar energia acaparatoare a unor We Will Rock You sau Under Pressure este acolo, neştirbită.

Era imposibil ca producătorii să găsească un interpret mai potrivit pentru inclasabilul Mercury decât Rami Malek, actorul de origine egipteană cunoscut mai ales pentru rolul său principal din serialul Mr. Robot. În ciuda unor manierisme care îi vor îndemna pe unii spectatori să caute pe internet înregistrări din tinereţe cu Freddie Mercury pentru a-i verifica mimica exagerată, Malek se pierde complet în rol şi devine Mercury. Scena concertului Live Aid din 1985, când Queen cântă în faţa a peste 70.000 de oameni într-o transmisiune live urmărită de un miliard de oameni de pe glob, justifică singură preţul biletului şi face dreptate atât cântăreţului, cât şi spiritului artistic, complet dedicat comunicării cu publicul.

Este neclar acum ce va urma pentru Bohemian Rhapsody după premiera americană din 2 noiembrie. Este posibil ca stângăciile scenariului şi primirea lipsită de entuziasm a filmului să-i saboteze şansele la Oscar, aşa cum s-a întâmplat acum câţiva ani cu J. Edgar, complet ignorat de Academie în ciuda interpretării dedicate a lui Leonardo DiCaprio. Până în februarie, când vom afla nominalizările la Oscar, să ne bucurăm de hiturile Queen.