Blestemul – The Grudge (2020)

Blestemul – The Grudge explorează secretele întunecate dindărătul unui jurământ de răzbunare. Cumplitul blestem supranatural se revarsă peste un grup de victime aparent fără legătură între ele, izvorând dintr-o casă mistuită de flăcări şi întinzându-se pretutindeni.

Aubrey Davis (Amber Tamblyn) află de la mama sa, doamna Davis (Joanna Cassidy), bolnavă la pat, că sora sa, Karen (Sarah Michelle Gellar) se află într-un spital din Japonia. De asemenea Karen este anchetată pentru moartea suspectă a prietenului său, care a murit într-un incendiu provocat chiar de ea într-o casă din Tokyo. Deoarece doamna Davis e prea bolnavă pentru a suporta călătoria; ea o roagă pe Aubrey să se deplaseze la Tokyo pentru a-şi aduce sora acasă.

La scurtă vreme după ce ea ajunge la Tokyo, reporterul şi fotograful Eason (Edison Chen), o contactează pe Aubrey pentru a o preveni în legătură cu sora sa, Karen, care se află sub influenţa unei entităţi necunoscute şi periculoase.

Blestemul - The Grudge (2020) Online Subtitrat in Romana


Regia: Nicolas Pesce
Actori: Tara Westwood, Junko Bailey, David Lawrence Brown
An: 2020
Gen: Groaza, Mister
IMDB: 4.1


The Grudge (2020) Online Subtitrat


Trailer


Review Blestemul – The Grudge (2020)

Allison (Arielle Kebbel) este eleva unei şcoli internaţionale din Tokyo. Încercând să intre în graţiile celor două şefe de gaşcă, Vanessa (Teresa Palmer) şi Miyuki (Misako Uno), ea ar fi capabilă să facă orice i-ar cere acestea — chiar dacă asta ar însemna să intre într-o casă arsă din temelii, care fusese locul mai multor crime inexplicabile şi al unor dispariţii ciudate.

Tânărul introvertit, Jake (Matthew Knight), nu e mulţumit că tatăl său Bill, (Christopher Cousins) ramas văduv, s-a logodit cu Trish (Jennifer Beals). Deplângând moartea mamei sale, Jake nu înţelege cum sora sa, Lacey (Sarah Roemer), se poate înţelege atât de bine cu viitoarea lor mamă vitregă. În acelaşi timp, el nu înţelege de ce unii dintre vecinii săi devin atât de ciudaţi şi ascunşi.

Se pare că mai toţi vecinii săi de bloc se comportă din ce în ce mai ciudat. Ei au fost contaminaţi, unul câte unul, de către un blestem care se numeşte Blestemul – The Grudge, care provine dintre ruinele casei arse din Tokyo, atacându-i pe toţi cei care-i ies în cale.


Blestemul 2: Un nou început

În octombrie 2004, când a fost lansat Blestemul, fanii horror-ului din toată lumea au adorat thrillerul profund tulburător al lui Takashi Shimizu, contribuind la încasările internaţionale de circa 190 de milioane dolari. Reacţia entuziastă la povestea lui Takashi Shimizu despre un blestem înfiorător care le făcea pe victime să moară într-un acces cumplit de furie, le-a deschis spectatorilor, atât vorbitori cât şi nevorbitori ai limbii engleze, apetitul pentru mai mult.

Shimizu s-a decis să aprofundeze şi mai mult ideea blestemului răzbunării, pe care l-a creat pentru prima dată în producţia de limbă japoneză de mare succes, Ju-On. Aşa cum explică Shimizu, „Dacă Blestemul 2 ar fi avut aceeaşi povestire ca şi Ju-On 2, aş fi refuzat să regizez filmul pe motiv ca n-ar fi avut niciun haz să realizez un remake al aceluiaşi material. Dar când am aflat că producătorii vroiau să-mi pună la dispoziţie o nouă povestire, am simţit că mi-ar face plăcere să aprofundez misterul lui “Grudge” şi al noilor sale victime.”

Scenaristul Stephen Susco, care a adaptat primul film, a obţinut şansa de a crea următoarea etapă a legendei Blestemul – The Grudge. „Ştiam că ne doream cu toţii ca acest nou episod al seriei să îmbogăţească povestirea pe care o cunoşteam deja”, spune el. „Astfel, procesul creaţiei a fost mai intens decât în cazul primului film. Am explorat mai multe direcţii de evoluţie a povestirii şi o mulţime de personaje şi le-am stilizat până când am obţinut esenţa povestirii”.

Shimizu adaugă: „Misterul blestemului va fi dezvăluit acum, pentru că el n-a fost descifrat în filmul iniţial. Totuşi, am spus povestea într-o asemenea manieră încât cei care n-au văzut niciuna dintre variantele anterioare ale lui Blestemul – The Grudge, nici măcar cea japoneză, să poată înţelege fără probleme şi să savureze povestea fără să beneficieze de cunoaşterea ei anterioară”.


Un ansamblu de povești

„Deşi casa joacă un rol central în povestire, ‘Blestemul’ călătoreşte în mai multe locuri în Blestemul 2,” ne promite Shimizu. Noua povestire explorează în continuare misterul lui Blestemul – The Grudge arătând cum s-a răspândit blestemul dincolo de zidurile ruinate ale casei unde a luat fiinţă. Amber Tamblyn, care joacă un rol principal în Blestemul 2, spune că ceea ce a captivat-o la scenariu a fost poveștile interconectate. „Când am citit scenariul, îmi amintesc cum săream de la povestea mea la ale celorlalți, care s-au țesut în jurul ei, și că am fost foarte încântată să văd ce se întâmplă cu celelalte personaje.”

Sarah Michelle Gellar, care revine în Blestemul 2, spune: „De la început, toată lumea a fost de acord că acesta este mai înfricoșător decât primul film, mai ales pentru că întâlnești personaje și știi atât de multe lucruri personale despre ele. De exemplu, personajul Allison, jucat de Arielle Kebbel, este o persoană despre care publicul chiar ajunge să afle cum a fost viața ei înainte de a întâlni ‘Blestemul.’”

Așa cum explică Kebbel însăși, „Deoarece Blestemul 2 este un film horror, nu este timp suficient pentru dezvoltarea personajelor. Shimizu-san împreună cu mine am făcut din Allison tipul de personaj pentru care nu ai nevoie de cuvinte pentru a-l înțelege. Atunci când o vezi mai întâi încercând să intre în gașca fetelor ‘cool’ de la liceul internațional, n-o poți ajuta, doar îți pare rău pentru ea. De la șosetele ei diferite, încălțămintea maro ieftină, îmbrăcămintea amuzantă, totul până la postura stângace … chiar ar fi păcat să nu-ți pară rău de Allison.”

Pentru actorul veteran Christopher Cousins, faptul că poveștile sunt alternate pe durata filmului dă un sentiment deliberat de dezorientare. „Ca parte din public, începi să identifici acel simț al dezorientării, care te face să te simți mult mai vulnerabil,” spune el.

Tamblyn, care împarte multe din scene cu Edison Chen, este de acord că spre deosebire de multe thrilleruri horror, Blestemul 2 este un film bazat pe personaje. „Este vorba chiar despre momentul în care necunoscutul devine personal, atunci când ceva îngrozitor ajunge foarte aproape, dar este încă inexplicabil. Multe filme horror nu rezervă timp pentru aceasta. Există lucruri despre acest film care sunt atât de înfricoșătoare încât am tremurat atunci când am citit scenariul! Ceea ce este minunat la un thriller horror bun – este că ține publicul atent permanent pe măsură ce lansează scene vizuale înfricoșătoare către el.”

Distribuția filmului Blestemul 2 este compusă dintr-un grup internațional de actori. Amber Tamblyn, Arielle Kebbel, Jennifer Beals, Christopher Cousins, Sarah Roemer, Jenna Dewan și Joanna Cassidy sunt americani. Matthew Knight și Edison Chen sunt canadieni, Teresa Palmer este australiancă, iar Misako Uno este japoneză.