Birds of Prey (2020)

In filmul Birds of Prey online subtitrat după ce drumurile ei și a lui Joker se despart, Harley Quinn face echipă cu super-eroii Black Canary, Huntress și Renee Montoya pentru a o salva pe o tânără fată din mâinile unui temut criminal.

Birds of Prey este fără îndoială un film distractiv şi chiar merită banii daţi pe bilet. Are momentele sale de umor trăsnit (hiena Bruce!), ridică în slăvi importanţa prieteniei, subliniază că uneori trebuie să dai de pământ cu individualismul şi să accepţi că prieteniile pot fi atuuri şi nu slăbiciuni şi, cireaşa de pe tort, că niciodată nu trebuie să ne validăm existenţa printr-un partener.

Tot ce am scris mai sus funcţionează pentru ambele sexe, nu doar pentru femei, dar evident că, scris de Christina Hodson, regizat de Cathy Yan şi cu o protagonistă în centrul atenţiei, Birds of Prey se transformă într-un portdrapel al feminismului de Hollywood, orice ar însemna asta în lumea blockbusterelor.

Birds of Prey (2020) Online Subtitrat in Romana in HD 1080p


Titlu Romania: Păsări de pradă și fantastica Harley Quinn
Titlu original: Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn
Regia: Cathy Yan
Actori: Margot Robbie, Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead, Derek Wilson, Rosie Perez
An: 2020
Gen: Actiune, Aventura, Crima
IMDB: 6.2


Birds of Prey (2020) Online Subtitrat


Trailer


Review Birds of Prey (2020)

Din păcate dragostea noastră pentru sărmana Harley Quinn (Margot Robbie) se opreşte cam aici, pentru că scenariul insistă să-şi asalteze publicul cu un întreg arsenal de trăsnăi colorate, disperat să-i arate ce protagonistă cool are.

Nu spunem deloc că Harley Quinn nu este cool şi chiar o susţinem în demersul ei extrem de a-şi face un nume după ce Joker îi dă papucii, ceea ce o transformă într-o ţintă vie în periculosul (şi acum suspect de coloratul) Gotham. Birds of Prey ajunge cumva să fie ca acele clipuri nu foarte amuzante de pe youtube în care în doar câteva secunde unui aniversat i se trânteşte o plăcintă cu frişcă pe faţă, e stropit cu apă şi învăluit în făină.

Da, Harley Quinn este o reprezentantă a haosului şi nimeni nu-i poate contesta asta, dar tot prăpădul de pe ecran uneori sugerează disperare şi nu siguranţă de sine, iar aici ne referim la creatori şi nu la protagonistă.

Birds of Prey este într-adevăr o şaorma cu de toate, mâncată pe nerăsuflate după o altă şaorma cu de toate. Dacă ai făcut asta vreodată, cam ştii că nu prea ai cum te simţi bine după. Regizoarea şi capii de la studiourile Warner par a avea un singur deziderat în ceea ce priveşte publicul şi anume să-l ameţească şi să-i toarne în ochi până nu mai poate duce.

Mai pune aici cronologia fantezistă (un balet temporal care să distragă atenţia de la faptul că itinerariul eroinei e pe cât de banal, pe atât de doldora de clişee specifice genului), faţa distrusă a lui Rosie Perez, luptele în care 90% din oponenţi sfârşesc căzând în cap după ce-şi aşteaptă cuminte rândul să şi-o ia şi cam ştii cum stă treaba cu Birds of Prey, noua mostră de escapism hollywoodian pe care probabil cu greu ţi-o vei mai aminti a două zi după proiecţie.

Ce am apreciat foarte mult la Birds of Prey, pe lângă mesajul feminist semisabotat de excesele vizuale, a fost “secvenţa” de pe genericul de final. Poate că o să ne înjuri pentru că ţi-o recomandăm, mai ales că vine exact la sfârşitul sfârşitului întregii armate de oameni care au lucrat la film, dar puţine sunt astfel de momente din filmele cu supereroi mai fidele personajului lor şi mai grăitoare pentru acesta.


Birds of Prey, cele mai slabe încasări din Universul DC

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) a avut un succes moderat comparativ cu așteptările, strângând abia 33.250.000 de dolari în urma premierei în 4236 de săli din America. Global a adunat 81.250.000 de dolari, de pe 78 de piețe internaționale, la un buget de producție de 84.500.000 de dolari.

Sequel-ul la Suicide Squad din 2016, cu Margot Robie în rolul lui Harley Quinn, are acum recordul rușinos de a avea cele mai slabe încasări dintre filmele din Universul extins DC. Înainte de Birds of Prey, Shazam! a avut cea mai slabă lansare, cu 53 milioane de dolari.

Eșecul filmului este, într-un fel, surprinzător, deoarece cronicile pentru Birds of Prey sunt favorabile comparativ cu cele ale predecesorului. Totuși, Suicide Squad – care a debutat cu încasări de 133 milioane de dolari – era nerecomandat sub 15 ani, dar se lăuda cu personaje mai colorate, precum Joker-ul. Birds of Prey are o galerie de personaje mai puțin celebre, însă erau așteptări să aducă măcar 50 de milioane de dolari peste weekend pe teritoriul american, scrie Variety.

Birds of Prey, care a costat 84.500.000 de dolari fără a lua în calcul bugetele de marketing și de distribuție, ar putea reveni în topuri săptămânile următoare, în lipsa unei concurențe directe. Sursele de la studiourile concurente estimează că ar fi nevoie să câștige 100 de milioane de dolari la box-office-ul local din America pentru a nu ieși pe pierdere.

Filmul a avut și premiera internațională, atrâgând o modică sumă. Studioul susține că, în părți ale Asiei de Sud-Est, frica de coronavirus a boicotat mersului la film.

Cu regia semnată de Cathy Yan și cu scenariul semnat de Christina Hodson, Birds of Prey începe după finalul acțiunii din Suicide Squad. Harley Quinn se luptă să se descurce după despărțirea de Joker (Jared Leto). În această inițiativă, ea se alătură unei bande de fete rele – Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Black Canary (Jurnee Smollett-Bell) și o femeie detectiv din Gotham, Renee Montoya (Rosie Perez) pentru a salva pe o adolescentă de baronul delincvenței din Gotham, Masca neagră (Ewan McGregor). Comparativ cu cronicile devastatoare pentru Suicide Squad, Birds of Prey a avut un rezultat favorabil, cu un scor de 80% pe Rotten Tomatoes și un B+ la CinemaScore.

Dacă Birds of Prey nu reușește să își ia avânt, va fi un alt rezultat slab pentru Warner Bros. Cu excepția filmului Joker, studiourile sunt disperate să mai aibă un succes după o serie de eșecuri cu Doctor Sleep, The Goldfinch, și Richard Jewell. Totuși, universul DC Extended a înregistrat câteva puncte forte cu succesele lui Wonder Woman și Aquaman.

Între timp, după trei săptămâni consecutive pe locul 1 la box-office-ul american, Bad Boys for Life de la Sony a căzut pe locul doi, cu încasări de 12 milioane dolari. Sequel-ul de acțiune, cu Will Smith și Martin Lawrence, a reușit să strângă suma impresionantă de 166 milioane dolari. Bad Boys for Life a avut cronici favorabile și internațional, unde filmul a strâns 170 de milioane dolari pentru o încasare globală de 336 milioane dolari.

Înaintea Oscarurilor, filmul de la studiourile Universal 1917, văzut drept candidatul numărul 1 al anului, a ajuns pe locul 3 în box office-ul american cu 9 milioane dolari. Filmul, cu regia semnată de Sam Mendes și plasat în anii Primului Război Mondial, a strâns încasări de 132 milioane dolari în Statele Unite și 287 milioane dolari global.

Universal, de asemenea, a ajuns pe locul patru cu Dolittle, încasând 6,6 milioane dolari în cel de-al patrulea weekend de la premieră, având încasări de 63 de milioane. La box-office-ul global, filmul pentru întreaga familie cu Robert Downey Jr. a încasat 158,7 milioane, însă la un cost de 180 milioane de dolari filmul încă mai are până să iasă de pe minus.

Jumanji: The Next Level de la Sony a completat topul 5 la americani, atrăgând alte 5 milioane dolari. De la debutul din decembrie, sequel-ul a atras 298 milioane dolari în America de Nord și 470 milioane dolari în afara SUA, pentru un total global de 768 milioane de dolari.

Și, cu tot cu startul dezamăgitor de la Birds of Prey, vânzările de bilete au crescut în SUA cu aproape 10% de anul trecut, conform Comscore.