Beside Bowie The Mick Ronson Story (2017)

Orice fan al lui Bowie care merita vazut ochiul a vazut cu siguranta D.A. Pennebaker, documentarul concertului din 1973, Ziggy Stardust, și Spiders From Mars. În ciuda condițiilor de iluminare și a unui amestec de sunet subtil (filmul a lucrat în post-producție timp de 10 ani), acesta rămâne o fereastră esențială în geniu, care era David Bowie.

Dar oricine a asistat la această performanță finală la trupele sale de la Hammersmith Odeon de la Londra, a plecat cu o impresie suplimentară și de neclintit. Frumos ca Bowie, este imposibil să ignorați chiloții potriviți cu cascada părului blond care se joacă alături de el.

Chitaristul Mick Ronson lasă o impresie de neșters în acel film, cu tricoul lui pirat și cu chordsul lui de chitară. El este însăși definiția termenului “Dumnezeu de chitară”. Și interacțiunea sa cu Bowie – o înclinare de gen și eterică, o mană și o coborâre pe pământ – le cimentă ca fiind una dintre cele mai iconice duo-uri pe scena în istoria rock-roll-ului .

Din păcate, impactul lui Ronson asupra industriei muzicale a fost scurt. Puțini, în afară de istoricii de rock dedicați, își cunosc numele. Acum vine documentarul muzical al lui Jon Brewer, alături de Bowie: The Mick Ronson Story, pentru a stabili înregistrarea drept. Brewer este o figură bine cunoscută în industria muzicală însuși și are mai mult decât un interes în această poveste, după ce a condus cariera lui Bowie și a colegilor săi în perioada pe care filmul o acoperă în mare măsură.


Regia: Jon Brewer
Actori: David Bowie, Mick Ronson, Mary Finnigan
2017
Gen: Documentare
IMDB: 7.6


Beside Bowie The Mick Ronson Story (2017) Online