Băiatul în pijama vărgată – The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

Băiatul în pijama vărgată – The Boy in the Striped Pyjamas (2008) Film Online Subtitrat


Regia: Mark Herman
Actori: Asa Butterfield, Henry Kingsmill, Cara Horgan, Amber Beattie, Charlie Baker
Anul: 2008
Gen: Razboi, Drama
Durata: 94 minute
IMDB: 7.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Băiatul în pijama vărgată – The Boy in the Striped Pyjamas

Ofițerul SS Ralf (David Thewlis) și soția lui, Elsa (Vera Farmiga), se mută de la Berlin la țară cu copiii lor, Gretel (Amber Beattie) de doisprezece ani și Bruno (Asa Butterfield), de opt de ani, după ce Ralf este promovat comandant al unui lagăr nazist. Bruno se referă la lagăr ca “out-with”, deși mai târziu în film, sora lui afirma că pronunția este incorectă, ceea ce lasa impresia că lagarul ar fi Auschwitz.

Fiindu-i interzis sa iasă din curtea din față a casei, fără prieteni, Bruno duce dorul companiei si aventurii. El scapă în cele din urmă prin fereastra magaziei din curtea din spate a casei, explorează prin pădure, și ajunge într-un final într-un colț izolat, nepăzit al lagărului de concentrare, pe care el l-a crezut a fi o fermă. Acolo, el se împrietenește cu Shmuel (Jack Scanlon), un băiat de aceeași vârstă cu el.

Bruno se întoarce des, aducându-i lui Shmuel mâncare și se joacă cu el dame prin gardul de sârmă ghimpată. Shmuel îl face pe Bruno să realizeze treptat că oamenii din tabără nu sunt fermieri cum credea; el îi spune lui Bruno că el și familia sa au fost închiși, și obligați să poarte pijamale “cu dungi”, pentru că sunt evrei.

Meditatorul lui Bruno și al lui Gretel, Herr Liszt (Jim Norton), hrănește copiii o dietă de bigotism, antisemițe și propagandă naționalistă sub pretextul că le predă istorie. Drept urmare, Gretel devine tot mai fanatică în sprijinul ei pentru al treilea Reich. Ea își acoperă peretele din dormitor cu afișe de propagandă nazistă, și flirteaza cu locotenentul Kurt Kotler (Rupert Friend), crudul și nemilosul subordonat al tatălui ei.


Trailer Băiatul în pijama vărgată – The Boy in the Striped Pyjamas