Aventurile Sofiei – Les malheurs de Sophie (2016)

Aventurile Sofiei – Les malheurs de Sophie (2016) Film Online Subtitrat


Regia: Catti Edfeldt, Lena Hanno
Actori: Anaïs Demoustier, Golshifteh Farahani, Muriel Robin
An: 2016
Gen: Familie
IMDB: 6.6Sinopsis Aventurile Sofiei – Les malheurs de Sophie

Sofia locuiește cu mama ei blândă și iubitoare într-un castel imens. Ea nu este o fetiță model așa cum ar vrea, spre deosebire de prietenele sale Camille și Madeleine. Sofia este în căutare de aventuri extravagante, adoră să facă lucruri interzise și de cele mai multe ori intră în bucluc, spre disperarea celor din jur. Într-o zi părinții ei au un accident, iar ea rămâne în grija mamei sale vitrege, madame Fichini. O femeie rea și cu o inimă de piatră care îi face viața sărmanei fetițe un calvar. Dar Sofia va conta pe ajutorul prietenilor săi să scape din ghearele acestei femei.

În ciuda titlului, acest film este de fapt o adaptare a două dintre cărțile Ségur featuring Sophie: “Les Malheurs de Sophie” și “Les Petites Filles modèles”, inclusiv aproximativ jumătate din materialul din fiecare. Pentru cine este destinat acest film? Prea mult timp, încet și arty pentru fetițe de vârsta celor din film: 6-8 în afară de la mici Marguerite, care este mai tânăr. Este, de asemenea, prea capricios și infantile pentru majoritatea copiilor mai mari și adulți.

Presupun că ar face pentru J M Barries și Lewis acestei lumi colinde, dar ei nu pot aprecia aricii Disney-stil, veveriță și broasca care pop-up din când în când – eu cu siguranță nu a făcut. Uneori, un personaj din film ni se adresează personal – care e mai degrabă “arc”. De două ori ne cânta anacronic, ca într-un film din anii ’70. Așa că nu voi fi o cumpărați pentru nepoții mei, care sunt mai tineri și mai în vârstă decât Sophie și prietenii ei. Dar e destul. Toți copiii sunt bine produse și angajarea. Unele dintre adulți sunt alegeri ciudate.