Attenborough and the Sea Dragon (2018)

BBC-ul cu Attenborough and the Sea Dragon (2018) nu a fost cu siguranta intalnit atunci cand vine vorba de a scoate documentare interesante despre creaturi preistorice din tarziu. Hot pe călcâiul The Real T. Rex Cu Chris Packham, care a difuzat pe BBC2 în noul an, vine Attenborough și Sea Dragon, un program despre un tip de reptile marin din era Jurassic cunoscut sub numele de ichthyosaur (ick-tee- oh-sawr).

BBC îl ține pe Attenborough destul de ocupat și în aceste zile, prezentând atât Blue Planet II, Attenborough, cât și Elephantul Giant în ultimele etape ale anului trecut. Cu nici un semn de încetinire a echipei de documentare de la David Attenbrough-BBC-nature, cum se face ultimul lor efort, Sea Dragon, tariful?

Sea Dragon începe cu Attenborough explorând Coasta Jurasică din Dorset, Anglia. Aici, el ne regăsește cum el însuși se bucura de colectarea fosilelor ca un băiat. O perspectivă asupra experiențelor care urmau să formeze unul dintre cei mai renumiți naturaliști din lume.

Dar aceasta nu este povestea lui David. În schimb, este vorba de descoperirea și examinarea unei fosile remarcabile de ihthyosaur găsite chiar pe acea coastă. Pentru cei care nu știu, ihtiozaurii nu erau de fapt dinozauri. Ci mai degrabă un tip de reptilă de mare care trăia în același timp cu dinozaurii giganți. Ichthyosaurs nu sunt cu totul noi, fiind bine cunoscute științei încă de la începutul anilor 1800 (și ceva mai obscur de mult înainte). Deci ceea ce face ca acest nou să fie demn de propriul documentar BBC?


Regia: Sally Thomson
Actori: David Attenborough, Benjamin Moon, Fiann Smithwick
An: 2018
Gen: Documentare
IMDB: 7.2


Attenborough and the Sea Dragon (2018) Online